Weekendguide: Tegneevent, lyserød snog og græske myter

Weekendguide: Tegneevent, lyserød snog og græske myter

Foto: 100 Børnedage

Åbningen af Letbanen er, som de fleste nok ved, aflyst.

Heldigvis er er der masser andre ting på programmet – eksempelvis græske myter på DOKK1, tegneevent på Dome of Visions – og et stort arrangement med masser af aktivitet og bevægelse i området omkring Folkestedet og Godsbanen.

Rigtig god weekend!

Lagersalg med flyverdragter
Både lørdag og søndag har mærkerne Racoon Outdoor, Ticket to Heaven og Phister & Philina lagersalg i Skøjtehallen i Aarhus N. Her vil der primært være salg af billigt overtøj til vinteren.

Lagersalg, lørdag den 23. september klokken 9-15 og søndag den 24. september klokken 9-14 i Aarhus Skøjtehal, Gøteborg Allé 9, 8200 Aarhus N (benyt hovedindgangen)

Mød en lyserød snog
Naturhistorisk Museum er blevet en heldig ejer af en helt særlig snog. Nemlig en lyserød snog, som er blevet fundet af en vestjysk haveejer. Snogen (og alt det andet fede på museet) kan opleves i Naturhistorisk Museums åbningstid i denne weekend, og de kommende to uger.

Naturhistorisk Museum, Wilhelm Meyers Allé 10, 8000 Aarhus C. Åbent alle ugens dage (også mandag) fra klokken 10-16 (børn har gratis adgang).

MusikLørdag for børn og deres forældre
Denne lørdag er der igen MusikLørdag på Aarhus Musikskole for børnefamilier, der har lyst til at synge, spille og lege sammen. Der er forskellige hold for børn, som strækker sig over alderen 0-5 år. Instruktørerne er uddannede fra Musikkonservatoriet med speciale i de yngste. Tilmelding skal ske på forhånd via linket her. Det koster 50 kroner for et barn og en voksen at deltage.

MusikLørdag, lørdag den 23. september klokken 9.30 på Aarhus Musikskole, Officersbygningen, Vester Allé 3, 8000 Aarhus C, Indgang C, lokale 212, 

Det rør’ sig ved Godsbanen
Er du til naturtræning, sanketur, ballet eller kanotur på åen. Har du lyst til at prøve kræfter med kendte eller knap så kendte lege, danse, spil og sportsgrene? Så duk op når Godsbanen, Folkesundhed Aarhus, Lokalcenter Carl Blochs, Folkeuniversitetet og Folkestedet byder op til bevægelsesdag for alle aldre lørdag den 23. september. Området forvandles til én stor legeplads, hvor alle kan være med.

Det rør’ sig, lørdag den 23. september klokken 10-15 i området omkring Godsbanen, Folkestedet, Folkesundhed og Lokalcenter Carl Blochs. 

Græske myter fortalt for børn  
Lørdag formiddag på DOKK1 er der græske myter fortalt for børn. Denne lørdag er det fortællingen om Monsteret Minotaurus. Kom og oplev en gammel myte blive levendegjort af Børnekulturhuset. Fortællingen er målrettet 4-8 årige børn. Det er ikke muligt at booke billetter til eventet – pladserne fordeles efter “først-til-mølle”-princippet. Arrangementet er en del af 100 BØRNEDAGE på DOKK1.

100 Børnedage på DOKK1, “fortællingen om Monstreret Minotaurus”, DOKK1, lørdag den 23. september klokken 11 (varighed 25 minutter). 

LÆS OGSÅ: Fem børnevenlige stop på Letbanen

Letbanen indvies (NB!!! Dele af arrangementet er AFLYST)
Alle er velkomne, når Letbanen åbner lørdag den 23. september. Letbanen åbnes officielt med en kort talerække og sang klokken 11 på Hack Kampmans Plads ved DOKK1. På trods af aflysningen deler byens bagere stadig kransekage, børneboller og kaffe ud. Det sker klokken 12. På festpladsen vil der frem til klokken 17 madboder, gospelsang, loungemusik, miniletbanetog fra Egå Modelpark og andre aktiviteter for de yngste.

Åbning af Letbanen, Hack Kampmans Plads ved Dokk1, lørdag den 23. september klokken 11-17 (gratis).

NB! Ved endestationen i Skejby er der stadig fest fra klokken 12.15-17.30. Dette arrangementet er IKKE aflyst. Læs mere om programmet for dette arrangement her.

LÆS OGSÅ: Den store børnevenlige guide til Letbanen

Tegneworkshop for børn
RumbleTumble inviterer til tegneworkshop for børn. RumbleTumbles dygtige tegner Thomas Bo Huusmann, som er uddannet animator, vil sammen med børnene inspirere til leg og fantasi. Eventet anbefales til børn i alderen 7-11 år, som har interesse i at tegne, eller bare ønsker en sjov og inspirerende dag. Alle deltagende børn vil få udleveret de nødvendige værktøjer til at kunne realisere deres drømme og kreativitet på papiret, det kræver kun blyant og papir. Workshoppen er gratis, men kræver tilmelding via dette link.

Tegneworkshop, søndag den 24. september klokken 11.30-12.30 og 12.30-13.30, Dome of Visions, Inge Lehmanns Gade, Pier 2, Aarhus Havn, 8000 Aarhus C.