Weekendguide: Børneteater og Krokodille Zoo

Weekendguide: Børneteater og Krokodille Zoo

Foto: Tivoli Friheden

Det er weekend. Men rigtig mange går ikke bare på weekend. De går også på efterårsferie – nogle mere forberedte end andre.

I denne guide har vi samlet weekendens vigtigste arrangementer for børn og familier – men vi har selvfølgelig også lavet en efterårsferieguide for HELE ugen.

Se også: Den kæmpestore efterårsferieguide for familier

Rigtig rigtig god fornøjelse!

Mostedag på Risskov Bibliotek
På Risskov Bibliotek er der lørdag den 14. oktober mostedag. Her kan du og ungerne tage alle de æbler og flasker, I har, med – og få lavet dejlig æblemost. Alle kan få presset op til 25 kg æbler, som giver 20 liter most. Det er en god ide at vaske æblerne hjemmefra, og huske at gøre flaskerne rene. Tilmelding er ikke nødvendig.

Risskov Bibliotek, Fortebakken 1, 8240 Risskov, lørdag den 14. oktober klokken 9-15.

JUHU – det er regnvejr
“Juhu – det er regnvejr”, er titlen på det børneteaterstykke, der spiller på Aarhus Teater den første weekend i efterårsferien. Det er en forestilling uden ord for alle, der vil overraskes over dagligdagens uventede magi. En poetisk komikboble om hverdagen, hvor ikke engang fantasien sætter grænser. Forestillingen er for børn i alderen 3-7 år.

Aarhus Teater, Teatergaden, 8000 Aarhus C. Forestillingen spiller lørdag den 14. og søndag den 15. oktober, begge dage klokken 10 og 11. Billetter skal bestilles her

Gratis legeforestilling for de 3-8-årige
H.C. Andersens smukke eventyr om Tommelise opføres lørdag den 14. oktober på DOKK1. Det kommer til at foregå med levende musik og dukker. Børn og voksne inviteres med i spillet. Det er teateret Ratatas, som præsenterer forestillingen, der er en del af 100 Børnedage på DOKK1. Det er ikke muligt at booke billetter til forestillingen. Pladserne er gratis, og fordeles efter “først til mølle” princippet – så kom i god tid.

DOKK1, Hack Kampmanns Plads, 8000 Aarhus C, Tommelise lørdag den 14. oktober klokken 11 (billetter: først-til-mølle). Varighed 60 minutter.

LÆS OGSÅ: Tre skønne familiefilm til efterårsferien

Gør-det-selv-festival for hele familien
Både lørdag og søndag byder DOKK1 indenfor til Aarhus Mini Maker Faire, som er en gør-det-selv-festival for hele familien. Hele weekenden er DOKK1 fuld af stande og workshops, hvor du kan se seje opfindelser, lære hvordan de virker – og prøve at lave dem selv.

DOKK1, Hack Kampmanns Plads, 8000 Aarhus C, lørdag den 14. og søndag den 15. oktober klokken 10-16, Gratis adgang – men billetter skal bestilles her

Sjov Pirat Søndag i DGI-Huset
Temaet for søndag i DGI-Huset er pirat, så find klappen frem og spænd træbenet på – og smut afsted til leg og tumling i DGI-Huset. I kan gå planken ud i springgraven og både trampoliner og springgrav er åbne. I hallen kan der spilles badminton og boldspil (med eller uden klap for øjet). 

DGI-Huset, søndag den 15. oktober fra klokken 12-15. Billetter á 50 kroner kan købes via dette link

Krokodille Zoo i City Vest
Hele efterårsferien kan nysgerrige børn og deres forældre se og røre de mange dyr i City Vests Krokodille Zoo – hvis de altså tør! Dyrepasserne har spændende krybdyr med i flotte terrarier og montrer. De vil hver dag fortælle interessante historier. Har du lyst er der også mulighed for at røre dyrene, når de er ude af montrerne, og samtidig kan du få taget et billede for at vise dit vovemod til andre.

City Vest, Krokodille Zoo har åbent fra 14. til 21.oktober. Mandag til fredag klokken 11-17, og lørdag klokken 10-30-15.30. Billetter koster 50 kroner

Uhyggelig Halloween i Friheden
Det bliver ikke for sarte sjæle, når Tivoli Friheden i efterårsferien byder indenfor til Halloween, hvor den ellers så hyggelige park bliver omdannet til hjemsted for hekse, spøgelser, monstre og hundredevis af edderkopper. Der vil i hele efterårsferien være flere arrangementer for både børn og voksne, og så kommer selveste Onkel Reje og giver show i parken, HVER dag klokken 14 på Friluftsscenen.

Tivoli Friheden, Halloween i Friheden, lørdag den 14. til søndag den 22. oktober (se åbningstider på Frihedens hjemmeside). 

Aktiv efterårsferie i DGI-Huset
Kom og vær med til sjove, udfordrende og børnevenlige aktiviteter, når DGI-Huset slår dørene op for Aktiv Ferie hele ugen igennem. Huset åbner for non-stop klatring, aktiviteter i springsalen, hoppeborg og hoppepude, lege og boldspilsområde for HELE familien. Der er forskellige temaer hver dag i løbet af ferien – blandt andet cirkus, western og pirat (se programmet her).

DGI-Huset, Aktiv Ferie, 15. oktober til 22. oktober klokken 12-15. Billetter á 50 kroner købes her (du kan også købe en billet til 125 kroner, som gælder hele ugen).

Farlig efterårsferie på Naturhistorisk Museum
Istidens kæmper har indtaget Naturhistorisk Museum i Aarhus, og det er da også temaet for efterårsferien på museet. Samtidig er det sidste chance for at opleve mammutterne i museumshaven. De forsvinder efter ferien, mens de indendørs istidskæmper bliver vinteren over. Naturhistorisk Museum planlagt et vildt efterårsferieprogram med daglige dissektioner, udgravning af bjørneknogler, hulemalerier, skattejagter, amuletter af hjortetakker, levende slanger og meget meget mere. Alle aktiviteterne er gratis, når entreen er betalt.

Naturhistorisk Museum, Wilhelm Meyers Alle 10, 8000 Aarhus C, åbent alle ugens dage (også mandag) fra klokken 10-16. Børn under 18 år har gratis adgang

LEGO-event i Salling
I efterårsferien er LEGO og Salling i legehumør, og alle er inviteret til at komme forbi legetøjsafdelingen på 3. sal og være med til skattejagt, tegnekonkurrence og oplev de store LEGO-figurer, der går frit rundt i afdelingen mellem klokken 12 og 15. Figurerne har gaver med til de første 150 børn hver dag. Der er også mulighed for at dykke ned i LEGO-byggekaret og lade kreativiteten få frit løb. Hver dag kåres den flotteste LEGO-kreation

LEGO-event i Salling, hver dag i stormagasinets åbningstid. LEGO-figurerne går rundt i butikken mellem 12-15, fra lørdag den 14. til søndag den 22. oktober.

Opfinder for en dag på Steno Museet
Ja tak til kreative pilfingre og nysgerrige Spørge-Jørgener! Steno Museet finder dippedutter, dingenoter og en masse opfindernørdede familieaktiviteter frem, når man i efterårsferien inviterer til “Vær opfinder for en dag”. Her er der højrisiko for at aktivere både “de små grå” og lattermusklerne. Sammen med Aarhus Universitet og Storm P. museet har Steno Museet skruet et program sammen, hvor børn i alle aldre kan få lov til at eksperimentere og afprøve. Se det fulde program her.

Steno Museet, C.F. Møllers Alle 2, 8000 Aarhus C. Museet har åbent hele efterårsferien fra klokken 10-16. Børn under 18 år har gratis adgang til museet.

Tag på tidsrejse i Den Gamle By
Efterårsferien i Den Gamle By byder på familieløb, hvor familien sendes tilbage i tiden. Sammen skal I finde ud af, hvad der er sket og prøve at hjælpe personer fra 1864, 1927 eller 1974 med deres helt særlige dilemma. Der er tre forskellige løb. Alle aktiviteterne starter i Bendtsens Pakhus ved Torvet, og hvert løb varer cirka 30 minutter. Det er gratis at deltage. For hvert løb I gennemfører, kan I købe en flot pin, som bevis på, at I har hjulpet folk fra fortiden. Anbefales til børn over 8 år.

Den Gamle By, Viborgvej 2, 8000 Aarhus C. Den Gamle By har åbent hele efterårsferien fra klokken 10-17.

Se også: Den kæmpestore efterårsferieguide for familier