Weekendguide: Bogmesse, høstfest og 1 års fødselsdag

Weekendguide: Bogmesse, høstfest og 1 års fødselsdag

Foto: Pixabay

Det er blevet efterår, og det kan mærkes i weekendguiden, der bugner af skønne tilbud til børnefamilierne.

I kan blandt andet tage til antikvarbogmesse på Godsbanen, til premiere i Øst for Paradis, til høstfest i Latinerkvarteret – eller smovse til 1 års fødselsdagsfest for Aarhus Central Food Market.

God fornøjelse med denne uges weekendguide!

Høstfest i Latinerkvarteret
Lørdag er der dømt hygge i Latinerkvarteret, der denne dag holder sin årlige høstfest. På Pustervig er der gang i æblemosteriet, ligesom der blandt andet er bagekonkurrence, kornsandkasser, smagsprøver og livemusik. Butikkerne har også åbent, og her hygges med forskellige aktiviteter – og livemusik. I Karrusella er der for eksempel æbletryk fra klokken 12-14. Følg med på Latinerkvarterets Facebook-side for det fulde program.

Latinerkvarteret, lørdag den 30. september fra klokken 10-16 (gratis adgang).

Guf for læseheste på Godsbanen
I denne weekend er der dømt bogfest på Godsbanen, når den 19. udgave af antikvarisk bogmesse løber af stabelen. Weekenden igennem vil der være masser af guf at hente for læseheste, og tegneserienørder, som kan shoppe løs i den righoldige buffet af skønlitteratur, krimier, opskriftsbøger, historiske bøger, børnebøger og tegneserier

Antikvarisk Bogmesse 2017, 30. september og 1. oktober, begge dage klokken 10-16. Den Rå Hal, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C (gratis entré)

Kom gratis på glatis i skøjtehallen
Der er fri skøjt, isdisco og show med skøjteprinsesser og ishockeydrenge på programmet, når Århus Skøjtehal lørdag den 30. september holder åbent hus. Alle er velkomne, og det er helt gratis at være med. Husk varmt tøj.

Århus Skøjtehal, lørdag den 30. september klokken 10-16 (gratis)

Mød den lyserøde snog
Naturhistorisk Museum er blevet den heldige ejer af en helt særlig snog. Nemlig en lyserød snog, som er blevet fundet af en vestjysk haveejer. Den lyserøde snog (og alt det andet fede på museet) kan opleves i Naturhistorisk Museums åbningstid i denne weekend og frem til 8. oktober.

Naturhistorisk Museum, Wilhelm Meyers Allé 10, 8000 Aarhus C. Åbent alle ugens dage (også mandag) fra klokken 10-16 (børn har gratis adgang).

1 års fødselsdag på Central Food Market
Madglade aarhusianske familier kan se frem til konkurrencer, smagsprøver, tilbud og madevents, når Aarhus Central Food Market i denne weekend byder indenfor til 1 års fødselsdagsfest. Af de børnevenlige events kan eksempelvis nævnes: grød til en krone – og muligheden for at pimpe sin vaffel hos vaffelboden Liège. Se det fulde program her.

1 års fødselsdag hos Aarhus Central Food Market, lørdag den 30. september klokken 11.30-21 og søndag den 1. oktober klokken 11.30-18.

Kæphesteryttere i Øst for Paradis
Søndag er der snigpremiere på den finske dokumentar “Hobbyhorse Revolution” i Øst for Paradis. “Hobbyhorse Revolution” er instrueret af oscarnominerede Selma Vilhunen, som følger tre unge piger, der dyrker kæphesteridning som hobby og livsstil. I anledning af premieren kommer en flok friske kæphesteryttere fra Klovborg Friskole på besøg, og efter filmen kan publikum se og prøve tricks på kæphesteryg.

Øst for Paradis, Paradisgade 7-9, 8000 Aarhus C, søndag den 1. oktober klokken 14-16

Musikalsk legestue hos PureMovement
Søndag er der musikalsk legestue hos PureMovement i Tunøgade, hvor pædagog og musiker Michael Back kommer og spiller. Der er to forskellige legestuer – en for de små fra otte måneder til to år, og en for de 3-5 årige.

PureMovement Stimulastik, Tunøgade 19B, baghuset 1. sal, 8000 Aarhus C, søndag de 1. oktober klokken 10 og 11.20 (billetter skal bestilles her)

Græskarudskæring hos Plantorama
Der er udsigt til en hyggelig og kreativ søndag hos Plantorama i Egå, som holder bedsteforældredag og græskarudskæring for børn. Alle er velkomne til det gratis arrangement.

Plantorama Egå, Skæring Skolevej 199B, 8250 Egå, søndag den 1. oktober fra klokken 10-14

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.