Aarhus2017-finale, trav og julerier: weekendguiden er klar

Aarhus2017-finale, trav og julerier: weekendguiden er klar

Foto: Mai Lykke / Kids Aarhus

En tur på skøjtebanen ved Musikhuset, til julemarked og trav på Jydsk Væddeløbsbane, til finale på Aarhus2017 – eller et af de mange julearrangementer.

Denne weekends guide bugner af skønne ting for hele familien.

God fornøjelse!

Skøjtebanehygge for hele familien
Hvad er mere hyggeligt end en tur på skøjtebanen for store og små? Skøjtebanen ved Musikhuset åbner fredag den 1. december klokken 14. Der er gratis skøjteleje til de første 50, der står klar til at indtage isen. Herefter koster det 45 kroner pr. par – og 55 kroner for slibning af skøjter. Udlejningen af skøjter slutter 30 minutter før lukketid.

Åbningstiderne er mandag-onsdag klokken 12-18, torsdag-fredag klokken 12-20 og lørdag-søndag klokken 10-17.

Julemandens værksted på Naturhistorisk Museum
De sidste søndage frem mod juleaften julehygges der for fuldt blus på Naturhistorisk Museum, hvor I kan kaste jer over udviklingen af juledekorationer. Museet sørger for gratis naturmaterialer fra naturens skatkammer, som du med kreativ snilde kan forvandle til de flotteste dekorationer og julepynt.

Naturhistorisk Museum, Wilhelm Meyers Alle 10, 8000 Aarhus C, søndag den 10.,  og 17. december klokken 10-16. Arrangementet er gratis, når entreen til museet er betalt (gratis under 18 år).

Julemandsshow hver dag frem til Jul
Hver evig eneste dag frem til jul, kan du og ungerne opleve Byens Bedste Julemand i foyeren ved hovedindgangen til Storcenter Nord. Showet indeholder masser af tryl, sang, sjov og ballade.

Julemanden optræder alle dage fra den 1. til den 23. december. Hverdage klokken 11 og 16, samt lørdage og søndage klokken 11, 14 og 17 i foyeren.

Mød julemanden i City Vest
Julemanden har travlt i december, for han kan også mødes i City Vest, hvor han står klar til at sige hej til børnene fredag, lørdag og søndag. Julemanden sidder i det store juleland fredag klokken 15, 16 og 17 og lørdag/søndag klokken 11, 12 og 13.

City Vest, Gudrunsvej 7, 8220 Brabrand fra 1. december til 23. december (gratis).

Jul som i gamle dage på Gammel Estrup
I hele december måned kan du og familien opleve særudstillingen ”Jul for herskab og tjenestefolk” sale og stuer på Gammel Estrup – Herregårdsmuseet. I Herregårdskøkkenet bliver der lavet gammeldags julesul på det store brændekomfur, og i bageværkstedet kan børn og barnlige sjæle selv kreere deres egne peberkagefigurer efter Gammel Estrups hundrede år gamle opskrift. I herregårdens stuer kan man hjælpe stuepigerne med at klippe julepyntog og få sig en dans om det store juletræ i Riddersalen.

Gammel Estrup, Randersvej 2, 8963 Auning, lørdag den 2. december og helt frem til lillejuleaften. Tirsdag til fredag klokken 10-15, og i weekenden 10-16 (gratis for børn).

Juleklip på Skovmøllen
I alle weekender frem mod juleaften, byder dem gamle vandmølle, Restaurant Skovmøllen, velkommen indenfor til juleklip og hygge. Det sker i samarbejde med Moesgaard Museum. Hygge og klippe-klistre foregår på 1. sal, hvor der er stillet frem til en dejlig eftermiddag i kreativitetens tegn. Restauranten serverer selvfølgelig også æbleskiver, gløgg og varm kakao.

Skovmøllen, Skovmøllevej 51, 8270 Højbjerg. Der er åbent for julehygge 9.-10. december, 16.-17. december og 23. december – alle dage klokken 13-17.

Hygge på Kalø Økologisk Julemarked
Trænger I til en tur ud af byen i julemåneden, så er en oplagt destination julemarkedet på Kalø Økologiske Landbrugsskole, der ligger på Djursland. Skolen byder på boder, og et stort udvalg af økologiske mad- og drikkevarer samt masser af gode julegaveideer. Det grønne julemarked fokuserer på bæredygtighed og økologi. Der er underholdning for hele familien – blandt andet Nissesafari for de små og spændende foredrag for de ældre.

Kalø Økologisk Landbrugsskole, Skovridervej 3, Kalø, 8410 Rønde, lørdag den 9. december klokken 10-16 (gratis entre).

Topkærgaard julehygger 
Den skønne økologiske gård Topkærgaard holder julemarked og hygge lørdag den 9. december. Det store telt slås op på gårdspladsen, og der inviteres indenfor til lun risengrød, suppe, gløgg, saft og julesnacks. På gården vil der være trillebørræs, traktortur rundt om juletræet og juleklippe-klistre-hjørne, ligesom den økologiske gårdbutik holder åbent.

Topkærgård, Topkærvej 2, 8200 Aarhus N, lørdag den 9. december klokken 10-16.

Juleeventyr med Postmand Per
Det er jul, og som altid er der travlt på postkontoret i Grønnedal, hvor Postmand Per skal sortere pakker. Kom og oplev et hyggeligt juleeventyr – det foregår i City Vest lørdag den 9. december.

City Vest, Gudrunsvej 7, 8220 Brabrand, lørdag den 9. december klokken 11-15 (gratis adgang).

Julestemning på Jydsk Væddeløbsbane
Jydsk Væddeløbsbane byder i denne weekend både på travløb og julemarked, så her er der garanti for både fart, store muskler og dejlig stemning.

Jydsk Væddeløbsbane, Observatorievejen 2, 8000 Aarhus C, lørdag den 9. december klokken 10.30-17 (gratis entre)

Afslutningsfest for Aarhus2017
Fyrværkeri på havnen, dans i gaderne og en poetisk rejse- og musikoplevelse. Det er blandt de børnevenlige events i forbindelsen med finalen på kulturbyåret, som fejres denne eftermiddag, aften og nat. Finalen starter klokken 17 på havnen, hvor afslutningsceremonien livestreames fra Hvide Sande. Når ceremonien slutter ved 17.30-tiden sendes kulturbyåret videre med et to minutter langt fyrværkeri ved DOKK1. Herefter går det løs med mere end 75 gratis koncerter over hele byen – og for børn en poetisk rejse- og musikoplevelse i området omkring ved området omkring Officerspladsen og Aarhus Musikskole (se mere herunder).

DOKK1 og resten af Aarhus, finale for Aarhus 2017, lørdag den 9. december klokken 17-sent (gratis adgang).

Aarhus2017-finale: Tag på poetisk rejse- og musikoplevelse med musikskolen
Den børnevenlige finale på kulturbyåret bliver en poetisk rejse- og musikoplevelse med børn fra Aarhus Musikskole som guider. Den rejse kan man komme på i tidsrummet mellem klokken 18 og 19.30 ved området omkring Officerspladsen og Aarhus Musikskole. Rejse- og musikoplevelsen starter hvert 5. minut ved indgangen til Scandinavian Center ved Sonnesgade, og ender i et gyldent fremtidsunivers på Officerspladsen. Her vil Officersbygningen lyse op i mørket og blive til ét stort, levende musikværk med mulighed for at synge med.

Aarhus2017-finale for børn, lørdag den 9. december klokken 18-19.30, starter hvert 5. minut ved indgangen til Scandinavian Center ved Sonnesgade. Varighed cirka 30 minutter (gratis).

Mød julemanden hos LopMoreKids
Julemanden er også nået til LopMoreKids i Højbjerg, hvor han søndag den 10.. december er på besøg mellem klokken 10-13. Tag ungerne med – og gør samtidig et kup.

LopMoreKids, Bjødstrupvej 20C, Højbjerg, søndag den 10. december fra klokken 10-13 (gratis).

Pixitrolden holder julekoncert
Det bliver både sjovt og hyggeligt, når Pixitrolden og Guitar Krelle søndag den 10. december kommer til Aarhus og spiller julekoncert. Arrangementet holdes i DGI-Huset, og det foregår i samarbejde med bObles, og køber man billet, er den inklusiv en goodiebag til en værdi af 300 kroner, som blandt andet indeholder en cd med Pixitrolden og to bObles-produkter. Billetter á 260 kroner købes her.

Pixitroldens julekoncert, DGI-Huset, søndag den 10. december klokken 11-12. Kræver billet.

Julehygge i Dome of Visions
RumbleTumble inviterer til juleevent for børn i Dome of Visions. Her vil der blive læst op fra RumbleTumbles julekalender “Klara Kan Alt finder julehyggen”, hvor helten Klara Kan Alt, og hendes bedste ven Preben Pessimist, sammen skal finde julehyggen. Efter oplæsningen fyldes domen med hygge og alle laver julepynt. Juleværksteder åbner klokken 12. 12.30 er der højtlæsning af RumbleTumbles julekalender. Klokken 13-15 er der juleværksted, æbleskiver og hygge.

Dome of Visions, Inge Lehmanns Gade 41, Pier 2, Aarhus Havn, søndag den 10. december klokken 12-15 (gratis).

Jul på Børnenes Jord
Kom i julestemning til årets store julefest med besøg af Rudolf og julemanden, når Børnenes Jord holder julefest søndag den 10. december. “Jordens venner” stiller op med æbleskiver, gløgg og alskens godter. Nyd en juleøl eller sodavand med naboer og gode venner.

Beboernes og Børnenes Jord, Thunøgade 2A, 8000 Aarhus C, søndag den 10. december klokken 14-17.

NB! Vi opdaterer løbende denne guide – hvis du vil have dit julearrangement med på listen, så send os en mail på info@kidsaarhus.dk