Weekend: Aarhus lokker med julemand, markeder og hygge

Weekend: Aarhus lokker med julemand, markeder og hygge

Foto: Visit Aarhus

Endnu en uge er gået med hastige skridt, og endnu en weekend nærmer sig med hygge og nærvær for hele familien.

Vi iler her med en weekendguide, der primært har fokus på JUL!

Magisk jul i Friheden
Julen i Friheden varer fra den 11. november til den 30. december, hvor der ligesom sidste år er skruet max op for hygge og julerier. Glæd dig til at kunne spadsere gennem den 70 meter lange lystunnel med 50.000 LED-lys, oplev mere end 16 kilometer juleranker og mere end 3000 udendørs julekugler, som får parken til at funkle og vækker julestemningen hos store og små. Når lækkersulten melder sig, kan I se frem til at besøge den i år endnu større bodeby med klassiske julelækkerier og spændende julemad fra Kødbyens Mad & Marked.

Jul i Friheden, Skovbrynet 5, 8000 Aarhus C, lørdag den 11. november til søndag den 30. december 

Julemarked ala ”Jul på slottet”
Det smukke Rosenholm Slot, som er kendt fra ”Jul på slottet” byder igen i år indenfor til julemarked for hele familien. Her kan der købes julepynt og delikatesser, ligesom ungerne kan få sig en træktur på slottets ponyer, en tur med modeltoget, lave julelys, aflevere sin ønskeseddel til julemanden og meget mere. Børn under fire år har gratis entre. Billetter kan købes på forhånd her.

Julemarked på Rosenholm Slot, Rosenholmvej 119, 8543 Hornslet i dagene fra den 11. til 19. november. 

LÆS OGSÅ: Den kæmpestore guide til julehygge for hele familien

Europæisk julestemning på byens torve
I anledning af kulturbyåret står Aarhus City bag tre julemarkeder på Lille Torv, Store Torv og Bispetorv. Du og ungerne kan glæde jer til europæisk julemarked samt nostalgiske forlystelser særligt for børnene i Zirkus Nemos ”Hjule”-univers. Der vil være smukt udsmykkede juleboder, som tilbyder alskens julelækkerier, specialiteter og gaveidéer fra op mod 20 europæiske lande.

Julemarkedet på Lille Torv, Store Torv og Bispetorv kan opleves fra fredag 17. november til og med fredag 22. december 2017.

Mød julemanden på Bispetorv
Julemarkederne på Store Torv, Lille Torv og Bispetorv åbnes officielt lørdag de 18. december, hvor der er hygge og stemning på Bispetorv. Fra klokken 12 kan ungerne møde julemanden, og klokken 12.30 byder Zirkus Nemo-direktør Søren Østergaard og Aarhus City-direktør Claus Bech helt officielt velkommen. Klokken 12.45-13.30 er der julemusik på scenen – med Steve Cameron og hans jule-gospelkor.

Bispetorv, lørdag den 18. november klokken 12-13.30 (gratis adgang)

The FAR Side live fra DOKK1
De to romdrikkende og engagerede amatørfædre fra The FAR Side sender lørdag den 18. november live fra DOKK1. Her tager de spørgsmål og dilemmaer relateret til faderskabet fra live-publikummet. “Vi er langt fra eksperter, men agter at udsætte publikums vanskeligste far-dilemmaer for The FAR Sides karakteristiske blanding af lommefilosofiske og tvivlsomme synsvinkler, der vil provokere vores yndlings drilleofre, de spelt-spisende, Vores Børn-læsende curlingforældre”, forlyder det fra Christoffer og Jesper, der står bag The FAR Side.

The FAR Side live fra DOKK1, lørdag den 18. november klokken 14-16 (gratis).

Gode loppefund på Elværket
Kulturhuset Elværket Åbyhøj lukker lørdag den 18. november dørene op for loppemarked. Her er både lopper, smykker og brugskunst til salg – og cafeen har åbent.

Elværket, Thorsvej 4, 8230 Åbyhøj, lørdag den 18. november klokken 10-17.

Bæredygtig jul med Natur & Ungdom
Landsforeningen Natur & Ungdom inviterer hele Aarhus indenfor i foreningens fortryllende juleværksteder. Det foregår i Ceresparken i weekenden den 18.-19. november. I juleværkstederne kombineres de klassiske julekreationer med sjove og alternative naturaktiviteter. Her kan du udfolde dine kreative evner, pirre smagsløgene, se nye muligheder i en bæredygtig jul, og ikke mindst mærke julestemningen og få en dejlig dag med gode oplevelser. Der er også risengrød over bål og saftevand. Lørdag og søndag klokken 13.30 kan I komme helt tæt på et rådyr (skudt i dets naturlige omgivelser) – røre, lugte og se det få taget “frakken”. Der vil være god tid til at stille spørgsmål, mens der skæres muskler af, og kødet steges over bål til smagsprøver

Arrangementet foregår udendørs i Ceres-parken på Folkestedets arealer, i Aarhus C. Der er åbent lørdag den 18. og søndag den 19. november, begge dage klokken 11-16.

LÆS OGSÅ: De europæiske julemarkeder kommer til Aarhus

Jul i Den Gamle By
I nogle familier er det først rigtigt jul, når familien har været et smut forbi Jul i Den Gamle By. Her kan I opleve julen, som den er blevet fejret gennem århundreder. Der er juleudstillinge for både børn og vokse, og masser af små søde og sjove gaver i de historiske butikker, samt julemarked med julemad, godter og varme drikke. Se det fyldige program her.

Jul i Den Gamle By, lørdag den 18. november til lørdag den 30. december. 

Habengut-marked på Godsbanen
Søndag den 19. november er der stort loppemarked med mere end 65 stande i Den Rå Hal på Godsbanen. Her sælger private ud af guldet fra gemmerne og der er mulighed for at gøre rigtig gode kup. Find for eksempel møbler, nips, tøj, finurligheder, smykker, retro, vintage, stort og småt og alt mellem himmel og jord. Bliver I sultne og tørstige, er der åbent i cafeen, som sælger kaffe, kage og sandwich.

Habengut-loppemarked, Den Rå Hal, Godsbanen, søndag den 19. Novemner klokken 10-15 (børn under 12 år gratis).