Weekendguide: Sjov på havnen, spændende mad og gratis cirkus

Weekendguide: Sjov på havnen, spændende mad og gratis cirkus

Foto: Mai Helene Lykke / Kids Aarhus

Kids Aarhus redaktion er tilbage fra sommerferie, og vi iler her med at bringe dig byens bedste bud på børnevenlige weekendaktiviteter.

Vi lægger ud på havnen, hvor der er masser at tage sig til i denne weekend – uanset om I er til leg og sjov ved Legeskibet bag DOKK1 – eller om I er mere til vandpjaskeri ved springvandet Endless Connection på Havnepladsen, så er der nok til at få mange timer til at gå.

Kloden forlænger
De to oplevelser kan sagtens kombineres – eventuelt i følgeskab af Climate Planet, som i sidste uge annoncerede, at de fortsætter en uge længere end forventet på Havnepladsen foran den gamle Toldbod.

Giga-kloden rykker nu først videre ud i Europa efter den 13. august – og der er sat ekstra billetter til salg til kuglens imponerende shows.

Legeskibet har åbent lørdag den 5. august fra klokken 11-17. Herefter skal det videre til Haderslev. Climate Planet har åbent dagligt fra 10-20. Der er cafe, et oplevelsesområde OG toiletter ved den store klode.

Endless Connection er tændt dagligt fra klokken 7-23. Når vandet slukkes om aftenen, erstattes vandstråler med lysshow.

Spis løs på Godsbanen
I det kulinariske hjørne byder weekenden på mad fra alle verdenshjørner på Godsbanen, hvor der i denne weekend er Street Food Festival.

Her kan du få dig en lækker porchetta-sandwich, en rygende varm syrisk pizza eller en dejlig vietnamesisk salat, mens ungerne guffer pandekager og dobbeltdyppede hollandske fritter.

Street Food Festival har åbent lørdag fra klokken 11-21 og søndag fra klokken 11-19.

Sejl tværs gennem Aarhus
Hvis vejret er til det, kan I tage turen fra Godsbanen over mod Ceres Byen, hvor bådene fra Den Blå Bro lægger til. Her kan I hoppe på en af bådene fra Den Blå Bro, som sejler på Aarhus Å- På bådturen driver solcelledrevne både roligt gennem vandet og giver passagererne lov til at se byen fra en helt ny vinkel på to forskellige ruter.

Bådene sejler til og med på søndag den 6. august, og igen i Aarhus Festuge fra 25. august til 3. september. 

Se Cirkus Summarum på live-tv
Og hvis det nu pisser ned på søndag, hvilket den foregående uges vejr taget i betragtning er ret sandsynligt – hvad er så mere passende end at putte ungerne godt under dynen, finde popcorn frem og tænde for Ramasjang, hvor dette års udgave af Cirkus Summarum bliver sendt direkte klokken 11.

Det er første gang nogensinde, at forestillingen sendes live på tv.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.