Weekendguide: Lille Nørd, Halloween og superheltedag

Weekendguide: Lille Nørd, Halloween og superheltedag

Foto: Lille Nørd med Anders og Katrine

I anledning af efterårsferien udkommer denne uges weekendguide allerede torsdag – for vi synes altså, der var så mange fine arrangementer i slutugen, I skulle have lov til at opleve også.

Rigtig god fornøjelse!

Krokodille Zoo i City Vest
Hele efterårsferien kan nysgerrige børn og deres forældre se og røre de mange dyr i City Vests Krokodille Zoo – hvis de altså tør! Dyrepasserne har spændende krybdyr med i flotte terrarier og montrer. De vil hver dag fortælle interessante historier. Har du lyst er der også mulighed for at røre dyrene, når de er ude af montrerne, og samtidig kan du få taget et billede for at vise dit vovemod til andre.

City Vest, Krokodille Zoo har åbent fra 14. til 21.oktober. Mandag til fredag klokken 11-17, og lørdag klokken 10-30-15.30. Billetter koster 50 kroner

Uhyggelig Halloween i Friheden
Det bliver ikke for sarte sjæle, når Tivoli Friheden i efterårsferien byder indenfor til Halloween, hvor den ellers så hyggelige park bliver omdannet til hjemsted for hekse, spøgelser, monstre og hundredevis af edderkopper. Der vil i hele efterårsferien være flere arrangementer for både børn og voksne, og så kommer selveste Onkel Reje og giver show i parken, HVER dag klokken 14 på Friluftsscenen.

Tivoli Friheden, Halloween i Friheden, lørdag den 14. til søndag den 22. oktober (se åbningstider på Frihedens hjemmeside). 

Farlig efterårsferie på Naturhistorisk Museum
Istidens kæmper har indtaget Naturhistorisk Museum i Aarhus, og det er da også temaet for efterårsferien på museet. Samtidig er det sidste chance for at opleve mammutterne i museumshaven. De forsvinder efter ferien, mens de indendørs istidskæmper bliver vinteren over. Naturhistorisk Museum planlagt et vildt efterårsferieprogram med daglige dissektioner, udgravning af bjørneknogler, hulemalerier, skattejagter, amuletter af hjortetakker, levende slanger og meget meget mere. Alle aktiviteterne er gratis, når entreen er betalt.

Naturhistorisk Museum, Wilhelm Meyers Alle 10, 8000 Aarhus C, åbent alle ugens dage (også mandag) fra klokken 10-16. Børn under 18 år har gratis adgang

LEGO-event i Salling
I efterårsferien er LEGO og Salling i legehumør, og alle er inviteret til at komme forbi legetøjsafdelingen på 3. sal og være med til skattejagt, tegnekonkurrence og oplev de store LEGO-figurer, der går frit rundt i afdelingen mellem klokken 12 og 15. Figurerne har gaver med til de første 150 børn hver dag. Der er også mulighed for at dykke ned i LEGO-byggekaret og lade kreativiteten få frit løb. Hver dag kåres den flotteste LEGO-kreation

LEGO-event i Salling, hver dag i stormagasinets åbningstid. LEGO-figurerne går rundt i butikken mellem 12-15, fra lørdag den 14. til søndag den 22. oktober.

Opfinder for en dag på Steno Museet
Ja tak til kreative pilfingre og nysgerrige Spørge-Jørgener! Steno Museet finder dippedutter, dingenoter og en masse opfindernørdede familieaktiviteter frem, når man i efterårsferien inviterer til “Vær opfinder for en dag”. Her er der højrisiko for at aktivere både “de små grå” og lattermusklerne. Sammen med Aarhus Universitet og Storm P. museet har Steno Museet skruet et program sammen, hvor børn i alle aldre kan få lov til at eksperimentere og afprøve. Se det fulde program her.

Steno Museet, C.F. Møllers Alle 2, 8000 Aarhus C. Museet har åbent hele efterårsferien fra klokken 10-16. Børn under 18 år har gratis adgang til museet.

Tag på tidsrejse i Den Gamle By
Efterårsferien i Den Gamle By byder på familieløb, hvor familien sendes tilbage i tiden. Sammen skal I finde ud af, hvad der er sket og prøve at hjælpe personer fra 1864, 1927 eller 1974 med deres helt særlige dilemma. Der er tre forskellige løb. Alle aktiviteterne starter i Bendtsens Pakhus ved Torvet, og hvert løb varer cirka 30 minutter. Det er gratis at deltage. For hvert løb I gennemfører, kan I købe en flot pin, som bevis på, at I har hjulpet folk fra fortiden. Anbefales til børn over 8 år.

Den Gamle By, Viborgvej 2, 8000 Aarhus C. Den Gamle By har åbent hele efterårsferien fra klokken 10-17.

Efterårshygge hos LopMoreKids
Hos LopMoreKids i Højbjerg er der skruet op for efterårshyggen med en række arrangementer efterårsferien igennem. Fredag den 20. oktober og lørdag den 21. oktober, begge dage fra klokken 12, er der snobrøds- og skumfidushygge på det grønne område ved siden af butikken. Se det fulde program for efterårsferiens aktiviteter hos LopMoreKids her.

LopMoreKids, Bjødstrupvej 21C, 8270 Højbjerg. Fredag den 20. og lørdag den 21. Oktober klokken 12.

Græskarhygge på Topkærgaard
Den økologiske bondegård, Topkærgaar, der ligger lidt udenfor Aarhus, holder også åbent i efterårsferien. Det sker fra torsdag-søndag, hvor der er græskarhygge på programmet. Gårdens beboere har slået et stort telt op, hvor I kan hygge med at skære græskar ud. Der er også mulighed for at være med til at fodre gården grissebasser og købe lækkerier i gårdbutikken. Det koster 50 kroner pr. person at være med.

Topkærgaard, Topkærvej 3, 8200 Aarhus N. Der er åbent torsdag den 19. til søndag den 22. oktober – åbningstiderne er torsdag/fredag klokken 12-18 og lørdag/søndag 10-16.

Høstfest og hygge på Aarhus Ø
Fredag den 20. oktober sker der ting for både store og små i Dome of Visions. Inde i domen er der åbent høstværksted fra klokken 11-15, hvor børn sammen med deres forældre/bedsteforældre kan lave efterårskreationer, for eksempel blandt andet pindedyr, uroer, klip og tegninger. Dome-vært og multikreatør Astrid står sammen med art director Stine klar som inspiratorer og igangsættere. I Pier 2 Haverne er der dagen igennem bål, snobrød og hygge.

Dome of Visions, Inge Lehmanns Gade, Pier 2, Aarhus Ø, fredag den 20. oktober klokken 11-15. Se det fulde program her.

Superhelte-fredag hos Rush
En af de ting, vi her på Kids Aarhus glæder os mest til i efterårsferien, er superhelte-fredag i trampolinparken Rush i Højbjerg fredag den 20. oktober fra klokken 10-22. Her indtager kendte superhelte som Superman, og Spiderman Rush til en vild og sjov dag og aften. Vi foreslår, at I allerede nu booker plads, hvis I vil være sikker på at komme med. Book tid her.

Rush, Søren Nymarks Vej 8A, 8270 Højbjerg. Trampolinparken har åbent hele efterårsferien. Se åbningstider her

Lille Nørd i Musikhuset
Nogle af børnenes allerstørste favoritter fra Ramasjang, Anders og Katrine kommer lørdag den 21. oktober til Musikhuset, hvor de spiller koncert sammen med Lillenørd Bandet. De klæder sig ud som dyr og synger alle deres LilleNørd-hits, som for eksempel ”Nu kører det”, ”Anders & Katrine” og ”Allerbedste lillenørdven”. Med sig tager de et velspillende band, der udover at være fantastiske på deres instrumenter også vil leve sig ind i LilleNørd universet og medvirke i de af showets sketches, der involverer børnene.

Musikhuset, Rytmisk Sal, lørdag den 21. oktober klokken 13 (varighed 45 minutter. Der er stadig få ledige billetter, som kan bookes her

Halloween-event i Dome of Visions
RumbleTumble og Dome of Visions inviterer søndag den 22. oktober til halloween-event for børn. På dagen bliver domen fyldt med sjov, uhygge og leg. Der vil blandt være oplæsning af verdens mest uhyggelige historier og halloween-lege, ligesom børnene også skal hjælpe med til at pynte Dome of Visions op til en rigtig uhyggelig halloween. Arrangørerne opfordrer til, at børn kommer udklædte – og hvis ikke, I har fået styr på udklædningen hjemmefra, hjælper arrangørerne gerne med kreative kostumer.

Dome of Visions, Inge Lehmanns Gade, Pier 2, Aarhus Ø, søndag den 22. oktober klokken 12-16. Se det fulde program for dagen her (opdateres løbende).