Weekendguide med kulturfestival, cykelløb og svampetur

Weekendguide med kulturfestival, cykelløb og svampetur

Foto: Mads Hansen / PostNord Danmark Rundt

Verdenspremiere på Langenæs Kulturfestival, afslutning på PostNord Danmark Rundt, svampetur i skovene syd for Aarhus – og ikke mindst koncerter for børn i Musikhuset.

Der er nok at vælge imellem for de aarhusianske familier i weekenden – og der er noget for alle!

Kulturfestival på Langenæs
For første gang får Langenæs sin egen bydelsfestival, når Langenæs Kulturfestival afvikles. Festivalen har været i gang fra i torsdags, og den fortsætter her i weekenden med blandt andet koncerter, bagagerumsmarked og børnefestival. Der er masser af forskellige ting på programmet, som kan ses her.

Langenæs Kulturfestival, tordag den 14. september til søndag den 17. september, Langenæs

Tag ungerne med til cykelløb
Lørdag den 16. september rammer PostNord Danmark Rundt-karavanen Aarhus med femte og sidste etape. Rytterne cykler denne dag fra Ebeltoft til Aarhus, og de rammer efter planen opløbsstrækningen omkring klokken 15.30, hvor efter der køres syv omgange på rundstrækningen: Strandvejen, Oddervej, Hestehavevej, Kongevejen, Skovridervej, Carl Nielsensvej, Kongevejen og Strandvejen med opløb foran Tangkrogen. Det er en stor oplevelse for både store og små at se rytterne suse forbi – og der plejer også at være fest og ballade, masser af lækkerier i form af gratis balloner, merchandise og smagsprøver fra sponsorer i målområdet.

PostNord Danmark Rundt, Tangkrogen (opløbsstrækning), lørdag den 16. september klokken cirka 15.30 (afgang fra Ebeltoft 12.25 – se udspecificeret rute med tidspunkter her).

Svampetur for store og små
De aarhusianske skove bugner for tiden af spiselige svampe – og hvis du og familien har lyst til at lære lidt mere om, hvilke svampe, der kan spises – og hvordan, så mød op til Svampedag hos Foreningen for Svampekundskabens Fremme. I år går svampeturene ud fra Blommehaven Camping. Klokken 11 og 13.30 er der svampeture med nogle af foreningens eksperter –  alle, begyndere som øvede, er velkomne. Vær dog opmærksom på, at det ikke er hele ruten, der er egnet til barnevogne og klapvogne.

Svampedag, søndag den 17. september klokken 10-16. Blommehaven Camping, Ørneredevej 35, 8270 Højbjerg

Dobbelt op på Sangskattekisten
Som opfølgning på youtube-hittet ”Sangskattekisten” lancerer Aarhus Musikskole nu syv nye tegnefilm med børnesange fra den danske sangskat. I den anledning inviterer Musikskolen børn og deres voksne til en aktiv koncertoplevelse af i Musikhuset. Koncerten er gratis, men der skal bestilles billetter her (koncerten klokken 15 blev lynhurtigt udsolgt, men der er pt. stadig billetter til ekstrakoncerten klokken 13). Aldersgruppe 0-6 år.

Sangskattekisten, Musikhuset Aarhus (arrangeret af Musikskolen), søndag den 17. september klokken 13 og 15

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.