Vild ferie på Naturhistorisk: Oplev dissektionen af et vildsvin og en bæver

Vild ferie på Naturhistorisk: Oplev dissektionen af et vildsvin og en bæver

Foto: Pixabay

Kom med på “En rejse for livet”, når Naturhistorisk Museum i efterårsferien sætter fokus på fugle, der tager på træk, vildsvin og hvaler, der vandrer, og mange andre spændende dyr.

Her kan du og dine børn blive klogere på, hvorfor dyr rejser, og hvordan de finder vej i naturen.

Ferien på museet byder på masser af sjove, spændende og lærerige oplevelser for børn og deres voksne.

Daglige dissekeringer
Et af de mest populære events på Naturhistorisk Museum i ferierne er de daglige dissekeringer af dyr – i denne efterårsferie vildsvin og bævere.

Du og ungerne kan kigge med, når museets biologer dissekerer de vilde dyr.

I kan for eksempel opleve, hvordan et vildsvin er sat sammen, når biologen åbner dagens dyr og undersøger lunger, mave og tarme.

Under dissektionen fortæller biologen om dyret.

Foto: Pixabay

I løbet af ferien kan I også følge med i konservatorernes arbejde med kraniekogning og restaurering af museets læderskildpadde.

  • I kan også komme helt tæt på museets levende, vilde og hårrejsende dyr: Mød blandt andet fugleedderkoppen, Rosa, og kongepytonen, King.
  • Kom forbi museets kikkertværksted, hvor du kan lave din egen primitive kikkert til at spotte trækfugle og stjernebilleder, eller gør en ægte fuglevinge klar til evigheden i “den lille konservators” værksted.
  • I kan også teste jer selv i overlevelsesspillet og se, om I kan klare trækfuglens rejse fra Grønland til Vadehavet, eller prøve maskinen med fuglefoder og hjælpe de fugle, der bliver tilbage.

Naturhistorisk Museum har åbent alle dage i efterårsferien fra klokken 9-17. Bemærk, at de fleste aktiviteter lukker ned klokken 16. Der er gratis adgang for børn og unge under 18 år.

  • Deltagelse ved dissektionen af dagens dyr kræver billet.
  • Billetten er gratis, når entreen til museet er betalt.
  • Billetter kan ikke reserveres på forhånd, men udleveres i forbindelse med arrangementet efter først-til-mølle-princippet.
  • Der er i alt 150 pladser.

Se hele programmet for efterårsferien på naturhistoriskmuseum.dk

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.