Vikingerne kommer! Din børnevenlige guide til vikingetræffet

Vikingerne kommer! Din børnevenlige guide til vikingetræffet

Foto: Vikingetræffet

I den kommende weekend rammer Moesgaard Vikingetræf Aarhus, eller Aros, som de mere end 1300 vikinger ynder at kalde Smilets By.

Vi har fået Sara Heil Jensen, der er leder af vikingetræffet, til at komme med sine bedste anbefalinger til de mange familier, der valfarter til Moesgaard i weekenden til det, der er verdens største vikingetræf.

1000 år gamle lege
“For børn har vi blandt andet har bueskydning og musik, og i år har vi noget helt særligt for børn, nemlig “Legegoden” (en gode er en præst/shaman fra vikingetiden, red.), som er specialister i fortidens børnelege, så der er mulighed for virkelig at blive udfordret”, fortæller Sara Heil Jensen.

“Lekegoderne” holder til på den åbne plads nær kroen under vikingetræffet. Og her er der altså  mulighed for selv at lægge krop til discipliner som Skindtræk, “gå over pind” og “Snørre Vibe” – lege, som kræver behændighed, styrke og snarrådighed.

Foto: Vikingetræffet

Virkelighedstro kampe
Vikingetræffet er børnevenligt, ifølge træffets leder – men mest fra 5-6 år og opefter.

“Og så skal forældre være opmærksomme på at de store kampe kan være MEGET dramatiske for de helt små børn. Men ellers kan alle være med”, siger Sara Heil Jensen.

Moesgaard Vikingetræf er gratis for børn, mens en voksenbillet koster 140 kroner (billetten gælder for både 28. og 29. juli).

Praktisk information:

 • Vikingetræffet har åbent lørdag den 28. og søndag den 29. juli – begge dage klokken 10-17.
 • Træffet er beliggende ved skov og strand fjernt fra asfaltveje og andre moderne bekvemmeligheder. Derfor er det vigtigt at alle i familien har fornuftige sko på.
 • Barnevogn eller ej? Det er værd at overveje, om klapvognen eller barnevognen skal med, for det er ikke alle steder, du kan komme frem med juniors firehjuler.
 • Tag badetøj og håndklæde med til en dejlig dukkert ved stranden.
  Kom rigtig gerne på cykel, til fods eller i bus. Så når du lettest frem – kort over området.
 • Du ka parkere familiecontaineren ved Moesgaard Museum, hvorfra I kan gå gennem skoven ned til stranden. Der er cirka 1500 meter, og det er en smuk tur.
 • Der er desuden parkering ved Moesgaard Strand ved strandkiosken for enden af Strandskovvej.
 • I kan også tage bus nummer 18 fra Banegårdspladsen i Aarhus til Moesgaard Museum, og så fortsætter man til fods herfra.
  Den mest direkte tur er med bus nummer 31 lige til Moesgård Strand, som ligger lige syd for Aarhus.

 

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.