Krabbefiskeri, pop-up leg og stafetløb: Det er weekend!

Krabbefiskeri, pop-up leg og stafetløb: Det er weekend!

Foto: Mai Helene Lykke / Kids Aarhus

Så blev det første weekend efter skolestart – og det er tid til at at kigge på, hvad I skal kaste jer over, når ungerne begynder at blive umulige lørdag formiddag.

Gratis pop-up legeplads på Store Torv
Silkeborg Kommune vil rigtig gerne have aarhusianere til at flytte til Silkeborg. Derfor lokker kommunen med motorvejs-formet legeplads og gratis kaffe til mor og far, når bosætningskampagnen Silkeborg Kalder rammer Store Torv lørdag den 19. august. Silkeborg Kalder fra 10-17.

Pop-up legeplads på Store Torv, lørdag den 19. august klokken 10-17.

Løb stafet for en god sag
På området omkring Vestervang er der lørdag den 19. august klokken 14.30 børneløb i forbindelse med Stafet for Livet. Børneløbet foregår over 1500 meter i Vesterengs skønne natur, og er man ikke helt tryg ved at løbe alene, må mor eller far gerne løbe med. Startnumre kan afhentes mellem klokken 12-14. Der er diplom og medalje til alle deltagende børn. Deltagelse koster 50 kroner, som går til Kræftens Bekæmpelse. Arrangementet Stafet for Livet foregår hele weekenden

Løbet starter fra Aarhus Firmasport på Paludan Müllers Vej 110, lørdag den 19. august klokken 14.30. 

Gratis danseteater på Moesgaaards tag
Moesgaard optræder dansetruppen Dansk Danseteater både lørdag og søndag. Dansekompagniet optræder med fire gratis open air forestillinger, der præsenterer et medley af højdepunkter fra kompagniets forestillinger koreograferet af tre af de dygtigste koreografer i verden.

Forestillingerne er gratis og foregår på museets tag lørdag 19. august og søndag 20. august klokken 11 og 14. 

I tilfælde af regn vil forestillingerne blive aflyst – hold øje med Moesgaard Museums hjemmeside og Facebook-side for opdateret information.

Tag på krabbefangst
Og hvis I i løbet af weekenden bare trænger til at komme ud i det blå, opfordrer vi i stedet til at hoppe i gummistøvlerne og finde snor, tøjklemme og spegepølse frem og tage ud og fange krabber.

Vi giver dig nemlig en lækker guide til steder i lokalområdet, hvor du kan fange krabber.

Og hvis krabbefangst ikke lige er dig – så tag ud og lav en tester på, om du er enig med de mange mødre og fædre, der gav deres besyv med i afstemningen om Aarhus bedste legeplads, som vi kårede i sidste uge.

Er du enig i, at Børnenes Jord er Aarhus bedste?

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.