Verdens største vikingeskib rammer Tangkrogen lørdag

Verdens største vikingeskib rammer Tangkrogen lørdag

Foto: Werner Karrasch/Copyright: Vikingeskibsmuseet i Roskilde

Pinselørdag den 3. juni stævner Havhingsten, verdens største vikingeskib, ind i Aarhusbugten. Skibet har følgeskab af krigssnekken Helge Ask.

I løbet af formiddagen giver de to skibe et bud på, hvad de kan.

Det foregår i bølgerne ud for Tangkrogen, hvor publikum, med kommentator på, får lov til at opleve besætningerne ro de store vikingeskibe, sætte sejl og lave vendinger.

Helge Ask kommer på land
Havhingsten er med sin 60-mandsbesætning den største rekonstruktion i verden. Både Havhingsten og Helge Ask er rekonstrueret på baggrund af fundene ved Skuldelev.

Senere på formiddagen bliver Helge Ask trukket på land, så publikum kan komme helt tæt på skibet, og med det i baggrunden, fortælles historien om Bjowulf af Det Fortællende Teater. Det sker klokken 13 (forestillingen spiller også søndag klokken 13 og 15 ved “Vikingegården bag Moesgaard Museum).

Arrangementet foregår fra klokken 10-15.

Husk kikkert og tæppe. Der er gratis adgang til både opvisning og forestilling.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.