Verdens første legeplads for indadvendt leg er åbnet

Verdens første legeplads for indadvendt leg er åbnet

“Et sted hvor legen er indeni dit hoved”.

Sådan beskriver folkene bag verdens første legeplads for indadvendt leg, kunst- og design-initiativet En hemmelig klub, legepladsen, der på torsdag åbner på Ingerslevs Plads.

“Traditionelle legepladser er, måske uden at nogen har tænkt over det, lavet til udadvendt, eller ekstrovert leg: De er lavet, så så mange børn som muligt kan udfordre deres mod og klatreevner, det er steder hvor man tager chancer, steder med masser af liv, larm og vildskab”.

Den første af sin art
“Gennem det sidste år har vi udtænkt og bygget en legeplads til introvert leg for alle dem, der hellere vil lege alene, dagdrømme og opfinde fantastiske historier end at gynge og klatre for indadvendt”, skriver en hemmelig klub på sin Facebook-side.

Kunst- og designinitiativet oplyser også, at den indadvendte legeplads er den første, men forhåbentligt ikke den sidste af sin art.

Legepladsen er udviklet for Aarhus Kommune, og den har fået sin farve af malerbutikken Malgodt.dk

Legepladsen åbner på kristi himmelfarts dag, torsdag den 10. maj klokken 14, og alle er velkomne til åbningen.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.