Sommersjov: Besøg byens nye springvand på havnen

Sommersjov: Besøg byens nye springvand på havnen

Foto: Visitaarhus

Hvis I ikke har fået nok af regn og vand – eller bare trænger ultrameget til en skyller i sommervarmen, så hop i badetøj (eller regntøj) og sæt kursen mod havnen og byens nye springvand “Endless Connection”.

Og det er også for børn, for Endless Connection skal med sine mange skiftende former invitere til leg, opdagelse og oplevelse.

Springvandet ligger på byens nye aktivitetsplads, Havnepladsen, som ligger mellem Toldboden og Navitas – i øvrigt som nabo til Climate Planet.

To meter høje stråler
Endless Connection er udført af den danske kunstner,  Jeppe Hein. Og det beskrives som “et stort, utraditionelt springvand” – en vandpavillon med over to meter høje mure dannet af vandstråler, som springer op ad dyser i jorden.

Springvandet er tændt dagligt fra klokken 7-23.

Og der er også noget at se på, når mørket faldet på – for når vandet slukkes vil der i stedet være lys, der kommer op fra dyserne med skiftende mønstre, som er inspireret af stjernehimlen over Aarhus.

Springvandet er lukket om vinteren.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.