Undgå madrester på servicet med en ordentlig opvaskemaskine

Undgå madrester på servicet med en ordentlig opvaskemaskine

Der er næsten ikke noget, der er mere irriterende, end når du har kørt en hel opvask, og halvdelen ikke er blevet ordentligt rent – især hvis man er en stor børnefamilie, hvor det brugte service bare hober sig op. Alt skal være rent i første omgang. Nogle gange kan det hjælpe, hvis du skifter sæbe fra pulverform til flydende. Forskellige filtre skal til tider også rengøres og måske endda skiftes. Hvis dette ikke hjælper, kan det være tid til at se på en ny maskine.

Få hjælp til at overskue junglen

Tager du ned til en forhandler, kan han eller hun hjælpe dig, men det er ikke sikkert, man som kunde altid helt kan forstå sproget i butikken, hvis det et fyldt med fagtermer. Står man for eksempel i butikken, og gerne vil have en maskine med hjem, der passer til ens egne behov, men ikke lige kan gennemskue, om 46 decibel er højt eller lavt på skalaen, kan det hjælpe, hvis man kan sammenligne flere maskiner på én gang. Læs mere her for at finde en liste og et skema, der gør det lettere for dig at vælge den rette maskine til dig og din familie, og som blandt andet har støjniveau som et omdrejningspunkt.

Som familie skal I kigge på disse ting, inden I vælger

Når opvaskemaskinen kører meget, som den ofte gør i en familie, så er det især vigtigt at se på energi- og vandforbrug. Det er disse ting, der kan løbe op, og gøre en ellers billig maskine dyr i længden. Det kan derfor betale sig at finde en maskine med et lavt vandforbrug og et højt energimærke. Den type maskine er ofte dyrere i købspris, men på lang sigt er der altså penge at spare med en maskine, der for eksempel har energimærke A+++. Hold selvfølgelig også øje med, hvilket mærke vaskeevnen er angivet med, så I kan få alle madrester af jeres glas, tallerkner og kopper.