Udsalgsguide: 3 gode råd, når du køber børnesko

Udsalgsguide: 3 gode råd, når du køber børnesko

Foto: Growingfeet

Når du køber børnesko på udsalg er udfordringen ofte, at det er hundesvært at forudsige hvor meget fødderne vokser, inden skoene skal i brug.

Derfor har online-skobutikken Growingfeet lavet en lille udsalgsguide til forældre.

Guide indeholder en række gode råd, så du forhåbentlig undgår fejlkøb.

Husk voksetillægget
Børnefødder vokser meget forskellige, men der er alligevel et par tommelfingerregler, du kan regne med.

0-2 år: Fødderne vokser cirka to cm pr. år (= cirka tre størrelser)
3-6 år: Fødderne vokser cirka halvanden cm pr. år (= cirka to størrelser)
6-11 år: Fødderne vokser cirka en cm pr. år (= 1-1½ størrelse)

Hvis du køber børnesko på udsalg, og de ikke skal bruges lige med det samme, skal du huske at beregne et lidt større voksetillæg end normalt. En god fingerregel er at syv mm cirka. svarer til en størrelse, så børn i alderen 0-2 år vokser cirka tre størrelser. på et år.

Sko til næste år
Sutsko, gummistøvler og sneakers bruges det meste af året, og derfor går det aldrig helt galt mht. størrelsen, for selvom de bliver købt lidt for store. De skal nok komme til at passe på et tidspunkt.

Hvis du køber sandaler eller vinterstøvler med henblik på brug året efter, så er det vigtigt, at du køber skoene det antal størrelser større som dit barn i gennemsnit ville vokse et år frem.

Hvis skoene alligevel er for store
Hvis skoene alligevel er for store, når de skal bruges, kan du altid prøve at lægge en sål i. Det kan hjælpe en halv til en hel slkostørrelse. Det gør ikke så meget, hvis sko er for lange, men det vigtige er, at de sidder fast på foden, så dit barn ikke skal anstrenge sig med at få skoen med sig.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.