Tusindvis af vikinger indtager Moesgaard Strand

Tusindvis af vikinger indtager Moesgaard Strand

Foto: Vikingetræffet

Næsten 600 krigere med familier, 65 heste med tilhørende ryttere og over 70 handelsboder indtager fra i dag Moesgaard Strand.

Sammen danner de rammen om en vikingeby med mere end 1500 indbyggere til det årlige Vikingetræf.

40 års jubilæum i år
I alt er aktører fra 15 forskellige lande samlet til det store, internationale træf, der bestemt også er for børn, og som i år har 40 års jubilæum.

I den anledning åbner Vikingetræffet helt ekstraordinært i dag fredag den 28. juli, hvor markedet åbner klokken 16, samtidig med at vikingeskibene sejler ind og vikingerne ankommer.

Hele fredagens program kan ses her (kræver særlig billet).

Stort slag i weekenden
I løbet af den forgangne uge er vikingernes lejr og markedsplads blevet etableret, og Aarhus er blevet forvandlet til Aros.

Krigere og ryttere har trænet dagligt og gjort klar til weekendens store slag med mere end 500 krigere. Det starter lørdag den 29. juni klokken 12.

Også for børn
Der er masser af opleve for ungerne: vikingemusik, islandske heste, store slag og hesteopvisning. Weekenden igennem kan ungerne få lov til for eksempel at skyde med bue og pil, lave perler og jernsmykker.

Træffet foregår dels på strand og dels på en græsmark midt i skoven ved Moesgaard. Det betyder, at man godt kan komme rundt med barnevogn og klapvogn, men med lidt besvær.

I kan parkere på de officielle parkeringspladser ved Moesgaard Museum og gå de cirka 1500 meter gennem skoven til stranden, hvor træffet foregår.

Der er desuden parkering ved Moesgård Strand ved strandkiosken, for enden af Strandskovvej.

Tag bussen
I kan også tage bussen – bus nummer 18 kører Banegårdspladsen til Moesgaard Museum, og så fortsætter man til fods herfra. Man kan også tage bus nummer 31 direkte til Moesgård Strand.

Børn under 17 år kommer gratis ind, mens voksne skal betale 140 kroner for en weekendbillet.

Træffet afholdes altid i uge 30.  Det er åbent lørdag og søndag, begge dage fra klokken 10-17.

 

 

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.