Til jer med børn: Få mere frihed med disse tips

Til jer med børn: Få mere frihed med disse tips

Når man får børn, er det almindelig kendt, at man får mindre og mindre tid til en selv, for nu er det børnene, der kommer i første række. Det gælder om at finde balancen, så man giver sine børn en fantastisk opvækst med masser af opmærksomhed, men det gælder også om at huske sig selv og tage sig den frihed til engang i mellem at gøre nogle gode ting for sig selv. Her får du tips til mere frihed til at dyrke dig selv og jer som par.

Det er okay at få passet de små

Grunden til, at man har mindre frihed som forældre, end man havde, da man kun var sig selv eller to i et parforhold, er, at selvfølgelig skal børnenes behov betyde en del, og det skal man også være klar på. Det nytter ikke noget at leve det liv, man gjorde som yngre, når man før børn, for det kan ende galt, og børnene kan mangle vigtig omsorg og opmærksomhed.

Det skal dog siges, at selvom man er blevet forældre, lige meget hvor gamle ens børn er, så behøver alt i verden ikke handle om bleskift, børnetøj, sove- og spisevaner og minifodbold. Der kan sagtens være en fin balance, så man som forældre også kan lave nogle mere egoistiske ting og tænke lidt på egne lyster en gang imellem.

Det er vigtigt at aftale dage eller aftener, hvor man får de små pus passet af nogle, som de er trygge ved, så mor og far kan tage på date-aften, tage et weekendophold eller blot tage til træning eller veninde- og vennehygge, også selv i hverdagene. Det vigtige er bare at vælge nogle, som børnene hygger sig med og har mødt nogle gange før. Det er ofte bedsteforældre, tætte venner, mostre, onkler, tanter og fastre.

Får armene fri og mere frihed

Som forældre til de helt små børn fra 0-årsalderen op til de 2-3 år stiller det endnu højere krav til den tid, man helliger til dem. De skal pusles, bæres og puttes og generelt have mere opmærksomhed på dem i løbet af dagen og natten.

Det er altså tit, man ikke kan noget andet end bare at hygge med den lille, når de er så små. Det kan være svært at have tid til at gøre rent, vaske tøj, få ordnet indkøb og andre ærinder med en lille på armen.

Derfor er det virkelig smart at købe enten en slynge eller bæresele. Så kan dit barn hænge på din mave, og man får både frihed til at gøre nogle andre ting, og babyen får nærvær og kan dufte og mærke dig helt tæt på. Køb en slynge, bæresele eller noget helt andet på Sneglehuset.com.

Gør noget, I synes er hyggeligt

Det er ofte, når man har helt små børn, at mange skal giftes. Flere og flere bliver gift efter det første eller de første to børn, og derfor skal man tit planlægge brylluppet med de små spilopper omkring sig.

Det er en stor og hyggelig ting at skulle planlægge sit bryllup, og det ville være ærgerligt at nedprioritere det på grund af manglende tid og overskud. Derfor kan I med god grund få passet børnene og sat jer på enten en café eller ved sofabordet og begynde at planlægge.

Det første, der skal på plads, er typisk invitationen, så jeres gæster ved besked. Få inspiration til den perfekte bryllupsinvitation og kom godt i gang.

Avatar
ANNONCØRINDHOLD Denne artikel er skrevet og indrykket af en Kids Aarhus Brand Partner og kan indeholde affiliate links. Kids Aarhus har intet med produktionen af artiklen at gøre.