Ny Aarhus-virksomhed vil gøre en forskel med børnetøj

Ny Aarhus-virksomhed vil gøre en forskel med børnetøj

Foto: Their Story

Håndlavede produkter lavet af kvinder i Mellemøsten, økologi samt høj kvalitet er ordene bag Aarhus’ nyeste forhandler af børnetøj, Their Story.

Bag virksomheden står tre søstre, hvoraf den ene er bosat i Aarhus.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Søstrenes far arbejder i en international udviklingsorganisation, og det var, da han en dag hjembragte en flot cardigan til barnebarnet, strikket af en kvinde i den centrale del af Tyrkiet, at Their Story’s historie begyndte.

Foto: Their Story

“I vores familie har vi ofte talt om nutidens forbrugerkultur, køb – smid væk – køb, samt de dårlige produktionsforhold på mange af tøjindustriens fabrikker. Samtidig er vi alle tre meget optagede af, at kvinder fra lande med stor ulighed blandt mænd og kvinder, skal have flere muligheder for at skabe noget for sig selv.”, siger den ene af de tre søstre, Anne Christine Tæstensen om grunden til, at søstrene kastede sig over Their Story.

Hun er netop er kommet hjem efter at have besøgt nogle af kvinderne bag Their Story’s tøj i Libanon.

Indtil videre er Their Story en sidebeskæftigelse for de tre søstre, der alle også har fuldtidsjob ved siden af.

“Da muligheden bød sig, kunne vi ikke lade være. Selvfølgelig kræver det meget tid, men vi vil gerne bidrage til at hjælpe disse kvinder, samtidig med at give aarhusianerne og resten af danskerne en mulighed for at købe unikke produkter af høj kvalitet, medens de også bidrager til at hjælpe kvinderne”, siger Anne Christine Tæstensen.

Foto: Their Story

Økologi og kvalitet
Alle Their Story’s produkter er håndlavet af kvinder, og de er fortrinsvist fremstillet af økologisk garn og stoffer i høj, slidstærk kvalitet, så de kan gives videre til den næste i flokken.

I samarbejde med partnerne i de forskellige lande, sørger de tre søstre for, at kvinderne kan arbejde i behagelige omgivelser, få en afveksling fra den ofte ensartede hverdag og ikke mindst supplere deres budget, og dermed øge deres selvstændighed, der oftest er afhængig af mandens indkomst.

  • Kvinderne kan efter behov vælge model, garn og pinde, da det er meget individuelt, hvordan og med hvilke materialer, de arbejder bedst.
  • De sætter således deres præg på hvert stykke tøj og varerne er markeret med et navn på den kvinde, der har syet eller strikket produktet.
  • Hvert et stykke tøj er således unikt og bærer sin egen historie med sig – deres historie – Their Story.
Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.