Aarhus-forældre i protest: Tager børnene hjem på torsdag

Aarhus-forældre i protest: Tager børnene hjem på torsdag

#tagbørnenehjem

Måske er du allerede stødt på hashtagget i Facebook-grupper som Familiepolitisk Netværk eller Aarhus Mor – eller i medierne.

Og hvis ikke, så for du her den ultrakorte forklaring på, hvad #tagbørnenehjem, som foregår i denne uge – samt på torsdag den 8. marts, er.

#tagbørnenehjem er et initiativ, som opfordrer forældre til at holde deres børn hjemme torsdag den 8. marts som en protest mod normeringerne i vuggestuer og børnehaver.

Aktionen er en måde at vise pædagogerne solidaritet, og at vise pædagogernes modpart i overenskomstforhandlingerne, at pædagogerne har forældrene på deres side.

“Forholdene i vore institutioner nu er så pressede, at vi må råbe op! Hvis vi som samfund vil have, at både kvinder og mænd skal arbejde – og det er jo et politisk ønske og den måde, samfundet er indrettet”.

“Så må vi sørge for ordentlige forhold for vore småbørn. Det gør vi ikke i øjeblikket”, forlyder det fra gruppen Familipolitisk Netværk på Facebook.

Aktion i Filmbyen
Initiativet har også bredt sig til Aarhus, hvor en gruppe forældre har planlagt en aktion, som skal gøre opmærksom på protesten.

“I forbindelse med det landsdækkende opråb under navnet #TagBørneneHjem vil vi i Aarhus samle forædre og børn for at lave en fysisk markering”.

Forældregruppen mødes, med børn, i Filmbyen i Aarhus på kampagnedagen torsdag den 8. marts klokken 10.

Aktionen finder sted i Kaospiloternes skolelokaler, Filmbyen 2, stuen.

Du kan finde opråbet her.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.