Tag på udgravning med ungerne: Oplev 1000 år gammel jernalderlandsby

Tag på udgravning med ungerne: Oplev 1000 år gammel jernalderlandsby

Foto: Aarhus Kommune

Som en del af forberedelserne til Bering-Beder vejen har Moesgaard Museum gennemført de største arkæologiske forundersøgelser i 15 år under den kommende 12 km lange vej.

Forundersøgelserne har blandt andet resulteret i fundet af en af jernalderlandsby.

Et hold af arkæologer er i disse uger i gang med at udgrave landsbyen, som giver et unikt indblik i livet i området ved Beder og Malling omkring år 0.

Derfor inviterer Moesgaard Museum og Teknik og Miljø alle interesserede til at komme helt tæt på lokalhistorien på lørdag den 29. september klokken 10-14 på Nymarksvej 145.

“Det er fantastisk, at arbejdet med en ny, vigtig forbindelse i Aarhus Kommunes infrastruktur samtidig kan gøre os klogere på vores egen historie. Vi er glade for at kunne støtte op om arrangementet, så aarhusianerne kan komme helt tæt på de historiske fund”, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Åben udgravning. Illustration: Aarhus Kommune

Prøv en metaldetektor
På dagen vil der være mulighed for på helt tæt hold at se arkæologerne arbejde.

“Man kan opleve en jernalderlandsby genopstå af jorden efter 1000 års glemsel. Børn og voksne kan hjælpe arkæologerne med at solde jorden, og finde genstande fra jernalderen heri. De kan også prøve metaldetektorer og få en oplevelse af, hvordan arkæologerne arbejder, siger Signe Olesen, udgravningsleder hos Moesgaard Museum.

Praktisk information
Indstil GPS’en til Nymarksvej 145, hvorfra skiltning vil guide til den åbne udgravning. Læs mere om arrangementet her.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.