Tag på tidsrejse i Den Gamle By

Tag på tidsrejse i Den Gamle By

Foto: Den Gamle By

 

I skoleferierne kan børn mellem 8 og 13 år komme med på en tidsrejse, og for en dag opleve at være barn i 1864 eller 1927.

Det foregår i Den Gamle By.

Lærer salmevers
I 1864 arbejder børnene for føden. De børn, der bliver en del af 1864 får en ny identitet, nye bukser, bluser, skjorter og skørter magen til tøj fra 1864.

Og børnene kan blive sat til at stable brænde, skure gryder, lave mad, vaske tøj eller hente vand, og de risikerer også, at asylforstanderinden hundser med dem.

Børnene lærer også salmevers – ligesom et barn i 1864.

Feriebarn hos Tante Ida
Man kan også prøve at være feriebarn hos Tante Ida i 1927

I begyndelsen af 1900-tallet blev børn fra de større byer ofte sendt alene til provinsen, fordi forældrene ikke havde råd til at give børnene ferie eller ordentlig mad.

De heldige havde en tante Ida, som gav børnene noget solid mad, lys og luft.

Også her bliver børnene transformeret til et barn anno 1927.

Hos tante Ida skal de hjælpe til og lave mad på støbejernskomfuret, samle bær og frugt i haven, løbe ærinder og vaske tøj.

Det koster 170 kroner at blive barn som i gamle dage, og det kræver forudgående tilmelding.

Yderligere information kan findes på Den Gamle Bys hjemmeside.

 

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.