Tag på opdagelse med hele familien: Strandekspedition til Skæring Hede

Tag på opdagelse med hele familien: Strandekspedition til Skæring Hede

Foto: Pixabay

Tag børnene med på opdagelse i det lave vand ved Skæring Hede søndag den 24. juni, når Naturhistorisk Museum inviterer på strandekspedition for hele familien.

Museets ansatte har

Museet har fangstgrej og små akvarier med, så I kan gå på opdagelse i vandkanten og undersøge, hvad tangskoven gemmer på af rejer, tanglopper, spøjse rørformede nålefisk og andre smådyr.

Langs strandkanten kan ekspeditionen med rejehov og net også forsøge at fange små rejer, muslinger, søstjerner og andre krebsdyr.

Der er formentlig krabbegaranti, og mon ikke også et par af de slanke nålefisk går i nettet?

På jagt med guiderne
Naturhistorisk Museums guider deltager i jagten med børnene, og sammen undersøger de bagefter dagens fangster i små akvarier.

Børnene bliver klogere på havets kriblen og krablen, og der er helt sikkert også et par sjove historier om dem.

Derudover kan børnene komme helt tæt på livet under vandet med vandkikkerter, og måske se krabberne spæne hen over sandet eller en fisk svømme forbi.

Strandekspeditionen foregår søndag den 24. juni klokken 10-13 på Skæring Hede. Arrangementet kræver tilmelding forud via museets hjemmeside.

Billet koster 50 kroner pr. voksen over 15 år, og 20 kroner for børn under 15 år.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.