Tag på opdagelse i Århus med dine børn

Tag på opdagelse i Århus med dine børn

Ferien er snart over os, hvilket betyder, at børnene har fri fra skole, og det er blevet tid til at skabe nye minder. Hvis du bor i Århus og omegn eller gerne vil holde ferie i nærheden, så kan du herunder læse lidt mere om, hvilket ting du og dine børn kan opleve her.

De forskellige attraktioner i Århus

Naturhistorisk museum
På det naturhistoriske museum kan du og dine børn møde en masse farlige dyr. I kan blandt andet kigge ind i gabet på en tiger eller stå ved siden af en stor mammut. Der er dog ikke kun farlige dyr, og hvis du eller dine børn gerne vil vide mere om dyrene, så kan I se, hvordan de lever og har levet i deres naturlige omgivelser.  

Tivoli Friheden
Dette er Århus forlystelsespark, som ligger i Marselisborg Skov, hvilket ligger i gåafstand fra centrum. I denne forlystelsespark er der 4 rutsjebaner, 40 forlystelser, mange forskellige boder, spil og legepladser. Det er en forlystelsespark, hvor der er plads til både børn og voksne, uanset om man er til spænding, gys eller morskab.

Med Frihedens All Inclusive har du mulighed for at opleve en hel dag i Tivoli Friheden til en fast pris. Dette kan købes på Tivoli Frihedens hjemmeside eller ved indgangen til parken.

Den Gamle By
Hvis du og dine børn godt kunne tænke jer at tage på en tidsrejse og opleve, hvordan børn legede og arbejde tilbage i tiden, så kan I tage til Den Gamle By i Århus. Her er der blandt andet et legetøjsmuseum, hvor der er over 5.000 stykker legetøj, som børn legede med tilbage i 1600-tallet.

Du kan også tage dine børn i hånden og gå på en skattejagt, hvor I lærer mere om Peter og Caroline fra 1800-tallet. På dette eventyr vil I komme til at møde forskellige dyr, bygninger og meget andet. Der findes også andre aktiviteter i skoleferierne og ved højtider. I kan blandt andet støbe jeres egne lys, lave bolsjer, høre historier og meget andet.

Århus brætspilscafé
Hvis du og dine børn gerne vil udfordre hinanden i forskellige brætspil, så er der mulighed for dette på Vestergade i Århus. Her er der en brætspilscafé, hvor I kan komme og deltage som familie. I kan naturligvis også spille imod andre end dem fra jeres familie og på den måde få nye bekendtskaber. I kan medbringe jeres egne spil eller låne nogle spil, som I ikke kender i forvejen.

Kræver ferien mange penge?

Der er rigeligt at lave i Århus, så der er ingen grund til, at du og dine børn keder jer i ferien. Mange af disse aktiviteter er dog ikke gratis, og entreprisen kan være dyr, især når man er en hel familie, der tager afsted. Ferien falder dog ikke altid på en lønningsdag, og derfor kan det virke uoverskueligt at betale for oplevelserne i ferien. Derfor kan du vælge at tage et minilån, så børnene har noget at fortælle om i skolen, når ferien er slut.