Syv skønne steder i Aarhus, hvor du kan træne din gravide krop

Syv skønne steder i Aarhus, hvor du kan træne din gravide krop

Foto: Pixabay

Det er sund og godt for den gravide krop at træne, uanset om du er ny- eller højgravid. Og når du træner under graviditet, reducerer du ikke kun graviditetsgener, men du sikrer også, at din krop er forberedt til en fødsel.

Vi bringer her seks skønne bud på steder i Aarhus, hvor du som gravid kan træne og styrke din krop, mens baby vokser indeni maven.

Gravidpilates hos BjørengKlinik
Fysioterapiklinikken i hjertet af Aarhus har specialiseret sig i gravide, nybagte mødre og babyer. Klinikken har to pilateshold for gravide (udover fødselsforberedelse):

Foto: BjørengKlinik

 

Yoga og motion for gravide hos FOF
FOF, som står for Folkeligt Oplysnings Forbund, og som tilbyder folkeoplysende voksenundervisning i Aarhus, har også tilbud til gravide og barslende.

  • Gravid i form arbejder I målrettet på at reducere smerterne ved fødslen
  • Yoga for gravide, lærer du mange gode øvelser, der styrker din krop og hjælper dig igennem den forandring din krop gennemgår, mens du er gravid

Gravidyoga hos Babyteamet
Babyteamet, som blandt andet tilbyder fødselsforberedelse, slynge- og ammekurser, har også gravidyoga på programmet.

  • Gravidyoga skaber forbindelse mellem krop og sind, hjerne og hjerte og mor og barn. Yoga arbejder med de skavanker, som kan opstå i en graviditet og skaber rum til at være til stede i kroppen. Derudover arbejder yoga med vejrtrækningsteknikker, som kan bruges til fødslen.

Kommende mor i form i DGI-Huset 
Også her er der Gravidyoga på programmet – kombineret med en masse efterfødselshold, som går under navnet “Mor i form”.

  • Gravidyoga i DGI-Huset. Her fokuseres på åndedræt, afslapning og afspænding.
Foto: Pixabay

Gravid-fitness hos Seier
Du må gerne træne, selvom du er gravid. Faktisk kan moderat motion og træning afhjælpe nogle af de gener, mange gravide døjer med.

Det kan være bækkensmerter, lænde- og rygsmerter eller hævede ben.

  • Før-fødselstræning i Seierfitness er et otte ugers forløb, hvor formålet er at vedligeholde eller opbygge en god fysisk form frem til fødslen.

Træn hos PureMovement i Åbyhøj
PureMovement, der holder til i Åbyhøj byder også på pilates for gravide. Også her er der to hold at vælge imellem. PureMovement tilbyder i øvrigt også stimulastik og efterfødselstræning.

Bootcamp for gravide hos Maria Dior
Hvis bootcamp-stilen er mere tiltalende for dig, så tilbyder Maria Dior gravid-bootcamps for gravide i andet trimester under navnet Fit moms 2 be bootcamp. “Vores bootcamps erbanebrydende og unikke, idet de er de første bootcamps designet til gravide” skriver Maria Dior på sin hjemmeside.