De 5 suttertræer i Aarhus – og det vilde alternativ

De 5 suttertræer i Aarhus – og det vilde alternativ

Suttetræ Foto: Mai Lykke / Kids Aarhus

Mange børn har den som bedste ven, og den er med til at trøste og give tryghed de første år af dit barns liv, men ved treårsalderen er det tid til at sige farvel.

Til sutten.

Rigtig mange familier laver en lille seance ud af suttestoppet, og afleverer sutten ved et suttetræ eller en butik, hvor de får en lille gave til gengæld.

I denne artikel får du Kids Aarhus guide til byens suttetræer – plus en “vild” bobler, som befinder sig ved Ebeltoft.

De to klassiske steder at aflevere sutter i Aarhus er:

  • Suttetræet på Brabrandstien (cirka bag Folkestedet ved Carl Blochs Gade)
  • Suttetræet i Riis Skov (lige når du går ned ad den asfalterede sti til stranden i begyndelsen af Riis skoven (oppe fra dronning Margrethes vej. Så ligger det lige på venstre hjørne).

Vær opmærksom på, at suttetræerne engang imellem fældes eller flyttes, så det kan godt være, I skal lede lidt efter træerne.

Aflever sutterne på savannen
I flere legetøjs- og børnetøjsbutikker har junior også mulighed for at aflevere suttesamlingen.

Det kan for eksempel ske i Toys R’ Us i Viby, som har et suttemonster, og hvor junior får en lille gave i bytte, hos Ønskefeen i Lystrup og i legetøjsbutikken Buddy i Viby Centeret, hvor barnet får et diplom, når sutterne er afleveret.

Hvis I vil gøre lidt ekstra ud af sutteaflevererings-seancen, så tag et smut til Ree Park på Djursland, hvor der også står et suttetræ. Det står på vejen op mod savannen og Katanga Hill, lige hvor du kan dreje af mod girafferne.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.