Stort havnebad på vej ved havnen

Stort havnebad på vej ved havnen

Visualisering: BIG Architects, GEhl Architects, CASA og MOE

Til næste sommer kan små og store vandhunde dyppe sig i Aarhus’ første havnebad.

Selvom vi er ved at gå efteråret i møde, skal ungernes badetøj ikke pakkes for langt væk. Til næste sommer skal det for alvor frem igen, når der åbnes op for byens første havnebad på Aarhus Havn.

Det 40 millioner kroner dyre havnebad, der er en gave til Aarhus fra Købmand Herman Sallings Fond, bliver en del af de forandringer langs kajkanten ved bassin 7, hvor der også vil komme en 300 meter lang promenade med teaterbygning, sandstrand, restauranter og det prestigefyldte boligkompleks AARhus.

Renset badevand
Man behøver ikke være bange for at bade rundt i forurenet havnevand. Takket være en dyr miljøindsats er vandet i Aarhus Havn nu efter syv år blevet godkendt til at bade i af EU’s badevandsdirektiv.

Pengene er blandt andet brugt til anlæggelsen af en række underjordiske spildevandsbassiner, som opsamler og opbevarer det forurenede spildevand, indtil det sendes til behandling på renseanlæggene. Havnebadet er tegnet af den verdenskendte arkitekt Bjarke Ingels og vil stå færdigt i sommeren 2017.

Marie Larsen
Journalist på Kids Aarhus. Det fynske hjerte banker for den jyske hovedstad, som har været hjembyen siden 2010. Bruger størstedelen af tiden på at udforske Aarhus’ ekspanderende kulturliv og at anlægge grønne fingre i kolonihaven. Har en bachelorgrad i tysk sprog, kultur og litteratur og en kandidatgrad i nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet.