Stort drama i Storcenter Nord: Kæmpeakvarie i legeland eksploderede

Stort drama i Storcenter Nord: Kæmpeakvarie i legeland eksploderede

af -
Foto: Storcenter Nord

En hel masse børn og deres voksne fik sig en forskrækkelse uden lige, da det kæmpestore akvarium, som ligger i kælderen i forbindelse med legeandet, eksploderede.

Episoden skete ved 11-tiden onsdag.

Ifølge Kids Aarhus oplysninger var det limen i akvariet, som var gået op – og en montør var netop ved at forsøge at fikse akvariet, da glasset altså sprang og tusindvis af liter vand samt en hel masse fisk fossede ud på gulvet.

“Det var ret vildt. Vand, koraller og fisk overalt. Shit, der var meget fisk i den tank”, skriver en mor i gruppen Aarhus Mor på Facebook, mens en anden mor fortæller, at der også var vand i parkeringskælderen under storcenteret efter uheldet.

Ingen kom noget til
Ifølge Storcenter Nord vil der senere i dag blive frigivet en pressemeddelelse om forløbet. Men fra centerets side blev der i aftes forsikret om, at ingen mennesker kom noget til, og at også de fleste af de mange fisk blev reddet.

“Området ved akvariet var allerede spærret af, da vi kort inden havde opdaget, at der løb vand fra en samling. Ingen kom til skade, og vores personale og flere kunder var parate med en hjælpende hånd, så langt størstedelen af fiskene blev reddet og kom hurtigt over i et andet bassin”, forlyder det fra Storcenter Nords ledelse i et opslag på storcenterets Facebook-side, som fortsætter således.

“Vi er selvfølgelig triste over at miste akvariet, som har været til stor glæde for vores kunder siden, det blev opført i 2006. Men vi glæder os over, at vi kunne reagere hurtigt og redde så mange fisk, som vi gjorde”.

Akvariet er Nordeuropas største, levende koralrevs-akvarium. Det blev opført i 2006 i forbindelse med udvidelsen af Storcenter Nord i tredje etape, og er placeret i kælderen ved Legelandet.

  • Akvariet er på 15 m3 og har en grundformation på cirka 1 ton “levende sten”.
  • Fiskene fodres flere gange dagligt med tørfoder via en foderautomat, og hver anden dag tilbydes de tang og optøede små krebs gennem samme foderautomat.
  • Akvariet indeholder et hav af forskellige farverige fisk. I området omkring akvariet finder du forskellige plancher, hvor du kan lære en masse om både fiskene og korallerne.

Det er endnu uvist, hvornår akvariet er genopbygget igen.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.