Sover dine børn dårligt? Hold dig vågen med god kaffe

Sover dine børn dårligt? Hold dig vågen med god kaffe

Hvis din nattesøvn bliver ødelagt af grædende børn, og du har prøvet alle de gode råd, men du stadig ikke selv er udhvilet, når dagen kommer. Så er kaffe noget, de fleste af os tyr til. Men nogle gange er den traditionelle filterkaffe bare ikke helt nok. En espressomaskine kan give dig en anden, og nogle gange mere intens, smag af kaffe, og det kan gøre godt for nydelsen og selvforkælelsen i en periode, hvor man måske synes at mangle den mest. Der er rigtig mange espressomaskiner på markedet, og det betyder, at man skal til at vælge. Der er heldigvis fleres tests at søge hjælp og viden fra. Du kan for eksempel se denne.

Hvad er det vigtigste, jeg skal tage højde for?

Noget af det vigtigste man skal tage højde for, når man som forældre skal vælge espressomaskine, er støjen. Larmer maskinen for meget, risikerer man at vække de små, og det er som regel ikke det, man ønsker. Hvis man vil have en espressomaskine, som har indbygget kværn, så er det vigtigt at vælge en så støjsvag maskine som muligt. Maskiner med en keramisk kværn er mere støjsvage end maskiner med en kværn af stål. Du kan også se på, hvor meget isolering der er i maskinen i forbindelse med kværnen. Hvor lang tid kværnen reelt maler, kan også være afgørende for det samlede indtryk af støj.

Andre vigtige elementer i valget af espressomaskine

Der er forskellige bryggeenheder i de forskellige automatiske og fuldautomatiske espressomaskiner. Det er i den del af maskinen, hvor kaffen faktisk bliver lavet. Tilpasser bryggeenheden sig mængden af kaffe, der bliver malet, eller brygger den ens per gang, ligegyldigt om der er kværnet til en stærk eller mild kop kaffe? Den malede kaffe skal ”mases” sammen i bryggeenheden, inden vandet løber igennem kaffen under tryk. Bliver kaffen ikke mast nok, eller bliver den trykket for meget, kan det have betydning for det endelige resultat. Og som forældre, hvor søvnen mangler, så er en kop perfekt kaffe nogle gange bare alfa og omega.