Gratis sommerskole: Børn skal bygge DOKK2 i LEGO

Gratis sommerskole: Børn skal bygge DOKK2 i LEGO

Når ungerne har sommerferie, men mor og far stadig skal knokle i sommervarmen, står seks studerende fra Arkitektskolen Aarhus klar med en sommerskole om arkitektur for børn mellem 10 og 12 år.

Sommerskolen arrangeres i samarbejde med DOKK1 og LEGO.

Byg fremtidens bibliotek
På sommerskolen, der foregår på DOKK1, skal 24 heldige børn være med til at udtænke fremtidens bibliotek, DOKK2.

Bagefter skal børnene bygge projektet i LEGO.

“Vi lærer børnene om, hvordan arkitektur relaterer til kroppen, og det sanselige ved at udforske omgivelserne og lægge mærke til rummelighed, materialitet og lys. Derefter skal vi bruge det analytiske til at lege med form og udtryk”.

“Vi skal bygge en masse med LEGO og lære, hvordan vi kan eksperimentere med abstraktion, teste ideer og udvikle interessante rum”, forklarer Lumi Gala Tomren, der en af de seks studerende, som står bag workshoppen.

Foto: Arkitektskolen Aarhus

Det perfekte redskab
Hun understreger, at LEGO er det perfekte redskab, når børnene skal undervises i arkitektur.

“LEGO er et fantastisk værktøj, fordi det kan bruges til at udvikle alt muligt – fra vilde ideer og skulpturelle udtryk til detaljerede huse og komplekse masterplaner”.

“Derudover er LEGO så fint, fordi det er tilgængeligt for alle. Vi kan lege med det i fællesskab, og vi kan let formidle vores ideer videre, uden vi nødvendigvis behøver at være vildt dygtige til eksempelvis at tegne. På den måde er LEGO meget demokratisk – men vigtigst af alt, så er LEGO sjovt”, siger Lumi Gala Tomren.

Sommerskolen resulterer i en udstilling, som kan opleves på DOKK1 i en måned efter sommerskolens afslutning.

Sommerskolen finder sted fra den 2. til den 4. juli i tidsrummet fra 9 til 14.30. Tilmelding til den gratis workshop sker via dette link.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.