Sommerferie: 6 børnevenlige stop på Letbanen

Sommerferie: 6 børnevenlige stop på Letbanen

Foto: DR

Sommeren er over os, og det er så varmt, at det næsten ikke er til at slæbe sig afsted.

Så hvorfor ikke tage Letbanen, som har aircondition og niveaufri indstigning, så det er let at komme til med både barnevogn og klapvogn.

Vi har fundet 6 børnevenlige stop på den såkaldte indre strækning, der går mellem Aarhus H og Skejby.

Sommer i Ramasjang (DR Aarhus)
Katrine Bille og Øvst fra Ramasjang Lufthavn er værter i “Sommer i Ramasjang”. De skal bygge et sommerferieland fyldt med spændende gæster og skøre konkurrencer! Der er bare ét problem! En mystisk person forsøger at ødelægge sommerferielandet og har stjålet den vigtige plantegning over parken. Alle Danmarks børn er inviteret til optagelserne, som foregår på plænerne bag DR Aarhus. Optagelserne foregår i uge 27-31, mandag-onsdag klokken 11-12 og torsdag klokken 11-12, og igen klokken 14.30-15.30.

Tag Letbanen i retning mod Skejby og stig af på stoppet DR Aarhus.

Foto: DR

LÆS OGSÅ: 10 gratis ting, du kan lave i sommerferien med børn i Aarhus

DOKK1 – sommersjov på hovedbiblioteket
Aarhus fantastiske hovedbibliotek er et mekka for børnefamilier med en lækker café og flere legepladser både inde og ude. I børneafdelingen er der, ud over bøger, aktivitetsrum . en legeplads for de helt små, udklædningstøj og masser af forskelligt lækkert legetøj. Perfekt til en regnvejrsdag – eller, hvis I trænge til at komme lidt væk fra solens bagende stråler.

Hvis I skal af her, skal I stige af under DOKK1 og kan tage elevatoren direkte op i biblioteket.

Universitetsparken – museum og leg 
Ved stoppet Universitetsparken træder I ud af Letbanen, og stort set direkte ind på universitetsområdet. Her ligger Naturhistorisk Museum og Steno Muséet – og der er også en hyggelig legeplads (med toiletter) i Vennelystparkens vestlige ende. De store børn kan kaste sig over spillet “Kampen om Naturen”, som kan hentes gratis via app’en Useeum.

Standsningsstedet ligger på Nørrebrogade, og man stiger ud til en tunnel, der sikkert bringer dig ind på Universitetets område – enten via en trappe eller elevator ned til en tunnel, der fører under Nørrebrogade

Foto: Letbanen

LÆS OGSÅ: Den store børnevenlige guide til Letbanen

Aarhus H – shopping, mad og is
Aarhus H er også et oplagt sted at stå af, hvis I er på familietur. For her lander I i det centrale Aarhus, og kan enten tage rulletrappen eller en elevator direkte op i Vandrehallen, og herfra gå videre ind i  Bruuns Galleri eller ud på Banegårdspladsen, hvor I kan gå videre ned mod Strøget – eller tage trappen op til Bruuns Bro, hvorfra I kan komme til Frederiksbjergs hyggelige gader.

Tag Letbanen til stoppet “Aarhus H”

Skolebakken – springvand, havnebad og hygge
Stoppestedet “Skolebakken” (efter DOKK1) bringer dig tæt på den nye Havneplads, Havnebadet og og springvandet Endless Connection – eller måske en tur på Madklubben i den flotte Toldbods-bygning.

Tag Letbanen til stoppet “Skolebakken”

LÆS OGSÅ: Besøg Endless Connection – byens fede springvand på havnen

På hospitalet – skadestuen og akutmodtagelsen
Hvis I skal på hospitalet i Skejby, hvor både skadestuen og akutmodtagelsen også ligger, så kører Letbanen også til døren. Det er måske ikke så hverken børnevenligt eller hyggeligt igen – men det er til gengæld nødvendigt engang imellem,

Stoppestedet ved Universitetshospitalet i Skejby ligger et stykke fra hovedindgangen. Derfor stiger du direkte over i en gratis shuttlebus, der kører rundt til flere af de mange afdelinger på hospitalet

Praktiske informationer om Letbanen:

  • Letbanen har aircondition, og der er niveaufri indstigning, som gør det let af få både klapvogne og barnvogne med ind i det rullende tog
  • I Letbanen gælder de samme billetter og priser som i Midttrafiks busser. Det gør det let at skifte mellem bus og letbane.
  • 2 zoner koster 20 kroner, mens 3 zoner koster 30 kroner osv. for en voksenbillet. Voksne og pensionister kan gratis tage to børn (under 12 år) med på rejsen. Et betalende barn kan gratis tage ét barn (under 12 år) med på rejsen.
  • Det er vigtigt, at du har en gyldig billet til hele familien, inden I stiger på Letbanen, ellers risikerer I at få en kontrolafgift.
  • Første etape af Letbanen bliver i cirka 110 kilometer lang.
  • Når Letbanen er helt færdig, får den i alt 49 stationer
  • De 26 nye letbanetog er fordelt på to typer: 14 sporvogne af modellen Variobahn og 12 sporvognstog af modellen Tango.
  • Sporvognen Variobahn, som Stadler producerer i Berlin, er 32 meter lang og indrettet med relativt flere stå- end siddepladser samt seks centralt placerede dobbeltdøre, så passagerer hurtigt kan stige af og på.
  • Med en topfart på 80 km/t skal Variobahn især køre på den indre strækning i Aarhus og på strækningen Odder-Aarhus H-Lisbjerg-Lystrup.
Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.