Tag på griseSOfari med ungerne

Tag på griseSOfari med ungerne

Foto: Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød (FØKS)

 

ØF ØF ØF!

Trænger du og ungerne også til at komme lidt ud af byen, og opleve noget andet end larmende veteranbiler fra Classic Car Race, og har I allerede set de store dinosaurer på åben gade fra ILT Festival

Så fyld bilen og kør til Skanderborg, hvor de økologiske griseavlere Tine og Jan Thybo står klar til at tage imod i forbindelse med den årlige Sofari, hvor økologiske landmænd med grise fra hele landet inviteret indenfor på gården og viser det økologiske griseliv frem.

På opdagelse hos grisemor
Og vi byboere kan blandt andet få lov til at gå på oplevelse på gården, se grisene blive fodret, deltage i ”grisejagten” for hele familien, få en Sofari-tatovering og pixibogen om Soen Sifka med hjem.

Mor og far kan få Øko-grisens almanak, en kogebog med opskrifter med økologisk grisekød året rundt, med hjem – og de kan også vinde en pakke økologisk kød.

I kan også møde gårdens andre dyr, for hos Tine og Jan er der også køer og hunde.

Gratis adgang
Det er gratis at komme på besøg på gården i forbindelse med Sofari. Adressen er Boesvej 11, 8660 Skanderborg.

Der er åbent fra klokken 10-14, og der er åbent på gårde overalt i Danmark. I Midtjylland har gårde i Holstebro, Tim og Sunds også åbent i dag.

Det er Foreningen Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød (FØKS), der står bag SOFARI. FØKS består af en gruppe økologiske landmænd med grise, der arbejder for at fremme kendskabet til økologisk grisekød.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.