Slut med trafikkaos for små og store trafikanter på Hallsti

Slut med trafikkaos for små og store trafikanter på Hallsti

Har du også prøvet den nærmest umulige øvelser det er, at komme igennem Halssti med en barnevogn – eller endnu være: en tumling på løbecykel?

Nu er der lys for enden af stien, for et to meter bredt brodæk skal øge fremkommeligheden og sikkerheden på Hallssti mellem M.P. Bruuns Gade og Frederiks Allé.

Arbejdet er netop begyndt og er færdigt til juli.

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

For som kommunen skriver i pressemeddelelsen, så gør kombinationen af fodgængere, cyklister og parkerede cykler Hallssti til et kaotisk og til tider sikkerhedsmæssigt udfordret trafikalt knudepunkt i Aarhus.

Den situation skal et brodæk på skråningen ned til banelegemet ændre på.

Brodækket gør stien to meter bredere og fordobler dermed pladsen til cyklister.

“Tusindvis af aarhusianere færdes dagligt på Hallssti, og vi skal selvfølgelig sikre, at de kommer sikkert frem. Særligt fodgængere bliver i dag presset af de mange cyklister på strækningen”.

“Med denne udvidelse får de deres eget dedikerede spor tilbage, fordi cyklisterne bliver fordelt på to spor i stedet for ét,” siger Bünyamin Simsek, der er rådmand for Teknik og Miljø.

Spektakulært byggeri
Selve konstruktionen er ganske unik, idet brodækket bliver bygget hos en stålentreprenør i Grenå og efterfølgende monteret direkte på skråningen.

Derfor bliver en del af del af det indledende arbejde at fjerne buskads fra området.

Efterfølgende starter arbejdet med at sætte broen op. I den periode vil delstrækninger på skift blive lukket for gennemkørsel.

Skiltning i området vil gøre opmærksom på omkørsler, indtil arbejdet er afsluttet til juli.

Cykelparkering på vej
Teknik og Miljø planlægger desuden at anlægge et større cykelparkeringshus ved Brunns Galleri, og forventningen er, at det arbejde begynder i løbet af 2019.

Indtil da bliver der arbejdet på at finde en midlertidig løsning til de mange parkerede cykler på Hallssti.

Løsningen vil senest være på plads, når udvidelsen af stien er færdig.

 

 

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.