Skolestart: Lær dine børn om trafiksikkerhed og kør forsigtigt

Skolestart: Lær dine børn om trafiksikkerhed og kør forsigtigt

Foto: Continental

Når klokken ringer ind på landets skoler efter sommerferien, betyder det første skoledag for tusindvis af børn, som starter i 0. klasse.

Mange af disse børn er ikke vant til at færdes i trafikken, og derfor bør både som bilister og forældre være ekstra opmærksomme i de kommende uger.

Men også børnene skal lære trafikkens regler at kende.

Sådan lyder opfordringen fra dækproducenten Continental i en pressemeddelelse.

Vigtigt at starte tidligt
Og det kan ikke starte for tidligt.

“Selvom børnene følges med voksne, skal de på et tidspunkt færdes i trafikken alene. Det er derfor vigtigt, at børnene allerede fra en tidlig alder lærer at begå sig i trafikken”.

“Er man endnu ikke begyndt at trafiktræne og lære sit barn om gode vaner i trafikken, så er skolestart et godt tidspunkt at starte, siger adm. direktør Georg Nielsen fra Continental Dæk Danmark A/S.

Leger de gode vaner ind
Camilla Eisenreich fra Greve er en af de forældre, som forsøger at lege og lære de gode vaner ind i sine børn, når de er ude i trafikken.

De øver skilte og færdselsregler, når de skal handle og er på vej til institution og skole.

Men hun synes, der er svært som forælder at give slip.

“Der er så meget fokus på curlingforældre i dag, og tanken om at sende William alene ud i trafikken kræver tilvænning”.

Camilla Eisenreich startede med at tale om trafiksikkerhed med sin søn William, da han var to-tre år gammel.

“Vi cykler og går jævnligt i nærområdet, så han ved, hvad han skal være opmærksom på – og så har han selv været med ude og købe hjelm og reflekser. Det giver os mulighed for at få en snak om vigtigheden af både at se sig for og holde øje med andre i trafikken”, siger Camilla Eisenreich.

Foto: Continental

Sikkerhed kan være en leg 
Dækproducenten Continental har indgået et samarbejde med Børneulykkesfonden om Trafiklegepladsen, som blander leg med læring om trafikken.

Via en oppustelig vej med trafikskilte og afmærkninger er det meningen, at færdselsreglerne skal leges ind.

“Med trafiklegepladsen håber vi, at børn allerede fra treårsalderen får forståelse for betydning af skilte og færdselsregler. Og vi er glade for at kunne bidrage til, at både børn og forældre er bevidste om god adfærd i trafikken”, siger Georg Nielsen

Trafiklegepladsen turnerer landet rundt og udbydes i forbindelse med arrangementer for børn og familier.

I august og september kan man finde den til Flying Superkids i København og KMD IRONKIDS.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.