Skolestart 2019? Nu begynder skoleindskrivningen i Aarhus

Skolestart 2019? Nu begynder skoleindskrivningen i Aarhus

Foto: Pixabay

Tusindvis af aarhusianske forældre står i disse dage over for det vigtige valg om, hvor deres skoleparate børn skal begynde i skole efter sommerferien.

Skoleindskrivningen for de flere end 3000 elever åbner fredag 23. november, og rådmand Thomas Medom, Børn og Unge, er ikke i tvivl om sin anbefaling.

“Folkeskolen i Aarhus er et godt valg. Forældrene er generelt meget tilfredse, eleverne trives godt, og de forlader skolen med rigtig gode muligheder for at klare uddannelse og job. Den lokale folkeskole er også afgørende for at styrke sammenhængskraften lokalt. Her mødes vi på tværs af ligheder og forskelle i et stærkt fællesskab”, siger Thomas Medom.

Dialog med nye forældre
De aarhusianske folkeskoler er lige nu i dialog med massevis af forældre, der ønsker information og oplysning om netop den lokale skole.

Det sker ved informationsmøder, personlige samtaler og ved ligefrem at stemme dørklokker hos potentielle skolestartere og deres forældre, som det blandt andet sker på Sødalskolen i Brabrand.

“Vi ønsker at få fat i alle lokale forældre fra vores område, der har et barn, som skal til at begynde i skole. Skolevalg er en stor beslutning for forældre. Derfor er det vigtigt for os, at vi er med til at sikre dette valg tages ud fra mest mulig viden om sit barns lokale distriktsskole.  Vi leverer en høj kvalitet, hvor vi vægter og kan sætte ord på vores bærende værdier faglighed og fællesskab”, siger Karen Henriette Jessen, skoleleder på Sødalskolen.

Skolelederen og skolens øvrige ledelse er i denne uge personligt ude i en række af områdets dagtilbudsafdelinger med information om Sødalskolen.

Der er arrangeret et skoleskrivningsarrangement 29. november klokken 16-18.

Stemmer dørklokker
Skolen bestræber sig på at nå ud til alle forældre – og de forældre, skolen ikke har mødt, kan forvente et besøg hjemme.

“Skolen tager simpelthen ud og ringer på dørklokken. Valget er forældrenes, men vores erfaring er, at vi i en god, personlig snak med forældre styrker lysten til at søge vores skole. Det handler om kendskab, og vi mener, at alle børn fortjener at gå i skole hos os”, siger skolebestyrelsesformand og forælder, Heidi Sloth Hingelberg.

Skoleindskrivning til skoleåret 2019/2020 foretages digitalt via www.aarhus.dk i perioden 23. november til 31. december 2018.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.