Sikker & Søn sender børn i ny trafikskole

Sikker & Søn sender børn i ny trafikskole

Foto: Greathouse v. Palle Nørmark © Type 2

Efter tre succesfulde sæsoner af “Sikker & Søn” vender programmet nu tilbage med en 4. sæson, hvor figurerne Sikker og Søn åbner deres egen trafikskole.

Trafikskolen kommer til at ligge i en stor hangar, som bliver en fantasifuld legeplads for børn at lære sikker trafik igennem.

Her ankommer børnene pakket ind i vat fra top til tå af deres forældre, og når de går derfra igen, er de pakket ud af vat, for til gengæld at være pakket gode trafikråd på i stedet.

Sætter legen fri
”I de første sæsoner af ”Sikker & Søn” fokuserede vi på at få de mange vigtige og grundlæggende trafikregler helt på plads, så nu kan vi i den nye sæson give mere plads til at styrke figurerne, universet og sætte legen fri. Og jeg glæder mig meget til, at vi med de nye afsnit af ”Sikker & Søn” kan inspirere de mindste børn og deres forældre til nye måder at gå til trafiktræningen på”, siger redaktør for DR Ramasjang, Pelle Møller om sæson fire af ”Sikker & Søn”.

Skal lære børn om trafiksikkerhed
I samarbejde med Rådet for Sikker Trafik og med støtte fra Nordea-fonden overtog DR Ramasjang opgaven med at lære børn om trafiksikkerhed, efter Børnenes Trafikklub blev lukket i 2015.

“Sikker & Søn” er virkelig blevet modtaget godt af både børn og forældre. DR formår at lege med budskaberne om trafiksikkerhed på en sjov, involverende og pædagogisk måde, som fanger børnene”, siger Karina Petersen, der er underdirektør i Rådet for Sikker Trafik på baggrund af det første år, hvor DR har haft til opgave at lære børn om trafiksikkerhed.

Fin evaluering
DR og Rådet for Sikker Trafik har fået Epinion til at lave en evaluering af de tre første sæsoner af “Sikker & Søn”, og den viser gode resultater for samarbejdet.

  • Programmerne har fået 60 procent af forældrene til at tænke, det er vigtigt at trafiktræne med sit barn.
  • Cirka 40 procent af forældrene har på grund af ’Sikker og Søn’ været ude at træne i trafikken med deres barn.
  • Ni ud af ti forældre synes, det er relevant, at DR Ramasjang sender trafikundervisning til børn, og forældrene synes tilmed, det er god trafikundervisning.

Inspirerer børn og voksne
“Det mest positive for os er, at “Sikker & Søn’” får børn og voksne ud at træne i trafikken. Evalueringen viser nemlig, at både børn og forældre bliver inspireret af DRs programmer til rent faktisk at komme ud at gå og cykle i trafikken”, siger Karina Petersen og roser “Sikker & Søn” for at være en “fantastisk afløser til Børnenes Trafikklub”.

“Sikker & Søn når ud til langt flere børn, end trafikklubben gjorde. Og når vi så samtidig kan se, at forældrene desuden køber en cykelhjelm til sig selv i ønsket om at være gode rollemodeller, kan vi jo ikke være andet end glade for de resultater ’Sikker & Søn’ skaber”, siger hun.

Der er premiere på sæson fire af “Sikker & Søn” mandag den 7. august.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.