Ny sengelampe hjælper din baby til at falde lettere i søvn

Ny sengelampe hjælper din baby til at falde lettere i søvn

Foto: Lumie Ltd.

SPONSORERET Drømmer du også om et barn, der falder hurtigt i søvn om aftenen – og sover trygt og dejligt til næste morgen?

Så er hjælpen her, for verdens største producent af lysterapilamper, Lumie, lancerer nu en helt særlig lampe til børn, der fremmer en rolig og tryg indsovning.

Lampen forestiller et sødt, lille insekt og har navnet Bedbug.

VIND EN BEDBUG: Deltag i konkurrencen på Facebook

Positiv effekt på søvn
“De vågelamper, som forældre bruger i deres børns værelser, er ofte dårlige for søvnen, fordi de hæmmer produktionen af søvnhormonet melatonin. Ved at bruge Lumie Bedbug, som kun afgiver meget lidt af det blå lys, kan man opnå en positiv effekt på søvnen hos mennesker i alle aldre”, forklarer Sarah Ockwell-Smith.

Sara Ockwell-Smith er ekspert i børneopdragelse og forfatter til bestselleren “The Gentle Sleep Book“. Hun har været med til at udvikle lampen sammen med lysproducenten Lumie.

Nuttet soveven
Ifølge Sara Ockwell-Smith er lampens lys med til at give babyer og mindre børn en god nattesøvn, og den kan bruges, allerede fra din baby er helt spæd.

“Lumie Bedbug kan bruges lige fra fødslen til skolealderen. Og så har dit barn samtidig nuttet og tryghedsskabende soveven”, siger børneopdragelseseksperten.

Hæmmer ikke søvnhormon
Det, der gør lampen så unik er, at lyset fra Lumie Bedbug™ indeholder meget lidt af det søvnhæmmende blå lys, som er kendt fra normal belysning og vågelamper.

Det vil samtidig sige, at lyset fra Bedbug ikke hæmmer produktionen af søvnhormonet melatonin.

3-i-1 lampe
Selve lampen er et 3-i-1 produkt, som kombinerer læselampen med solnedgangsfunktion og vågelys.

Lyset kan justeres med lydløse trykknapper – så I får lige præcis den lysstyrke, der er behagelig for jer, når I skal læse godnathistorie, uden lyset er for skarpt, og derved forstyrrer indsovningen.

Solnedgangsfunktionen på 15 minutter er perfekt for overgangen til nat.

Den kan enten sænke lysstyrken til slukket tilstand, eller til det tryghedsskabende orange nattelys, som har to lysstyrker.

Lumie Bedbug koster 799 kroner. Den forhandles blandt andet hos Dansk Lysterapi, Wupti, Bilka, Whiteaway og Skousen.

Fakta om Lumie

  • Lumie Ltd., som står bag Bedbug, holder til ved Cambridge i England. Firmaet har forsket, konstrueret og udviklet lysterapilamper i mere end 25 år.
  • Lumie’s lysterapilamper benyttes mod vinterdepression, vintertristhed og fremmer energiniveauet og det gode humør.
  • Derudover er der lamper der forbedrer søvn og vækning, foruden jetlag, akne og optimering af sportspræstationer.
  • Lumie er for tiden involveret i forskning på Cambridge University og et EU-projekt, som undersøger sammenhængen mellem døgnrytmer og diabetes.
  • Lumie er også medlem af foreningen Society for Light Treatment and Biological Rhythms (SLTBR), som er en international sammenslutning, som er dedikeret til fremme af forskning og viden om lysets biologiske effekt.
Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.