Saftpresseren – din families nye bedste ven

Saftpresseren – din families nye bedste ven

Der er mange fordele for dig og din familie ved at anskaffe jer en saftpresser. Denne artikel kommer ind på nogle af disse fordele, og vil informere om, hvilke ting I skal være opmærksomme på, når I investerer i en ny saftpresser. Elsker dine børn frugt, men synes måske ikke at grøntsager er det fedeste, så kan du camouflere dem i en juice, du selv har lavet. Du kan for eksempel snige nogle spinatblade ned i en juice med appelsin og æble, og på den måde får dit barn nogle gode vitaminer og mineraler. Det smarte ved en saftpresser er også, at du selv kan bestemme, hvilke ingredienser du vil have i, og derfor lave hvad du og dit barn synes bedst om.

Hvilken saftpresser er bedst?

Der findes mange saftpressere på markedet, og de kan alle sammen lidt forskelligt. Er det for eksempel en slowjuicer, tager det – som navnet også beskriver – lidt længere tid at lave juicen, men til gengæld trækker den flere vitaminer ud af fødevarerne, end visse andre typer gør. En centrifugaljuicer presser saften ud via centrifugalkraften og er blandt andet en maskine, der er let at betjene. Når du skal vælge, kan du for eksempel få inspiration fra tests, der har listet forskellige modeller op, og som hjælper dig med at få et overblik over diverse funktioner. Du kan for eksempel se her.

Hvilke elementer er vigtige at have fokus på, når man vælger saftpresser?

Ud over hvilken type din saftpresser skal være – slowjuicer eller centrifugaljuicer – så er der nogle andre ting, man også skal være opmærksom på i sit valg. For eksempel betyder det noget, hvor meget du kommer til at bruge maskinen i forhold til, hvor meget den larmer, og hvor svær den er at gøre ren. Her er det en fordel at vælge en maskine, hvor de fleste dele kan komme i opvaskemaskinen. Skal du bruge maskinen i morgentimerne, er det rart at have en, der ikke vækker hele huset. Du skal også overveje, hvor meget du vil lave ad gangen, da maskinerne har forskellig kapacitet.