Sådan finder du det bedste lån til ferie med børnene

Sådan finder du det bedste lån til ferie med børnene

Det er dyrt at have børn i almindelighed, hvorfor det kan være svært at spare sammen til den næste ferie med hele familien. Det kan være frustrerende, hvis man virkelig ønsker at give sine børn nogle gode ferieoplevelser. Du bør derfor forsøge at spare så meget som muligt op, men du bør ikke udelukke muligheden for at tage et lån til at dække det resterende beløb, så I kan komme på ferie.

Det er vigtigt, at du er klar over, hvordan du via online sammenligningstjenester for lån som Fair-laan.dk kan finde frem til det rette lån til dig og din families privatøkonomi. Vi har derfor lavet en liste nedenfor med punkter, som du skal undersøge, før du træffer valget om et lån.

1. Hvad koster rejsen, og hvor stort et beløb mangler du
Når du har fundet din drømmerejse til familien, kan du nemt aflæse, hvad ferien koster. Hertil kommer der selvfølgelig nogle ekstra udgifter som mad, ture osv, men du kan nogenlunde budgettere, hvor mange penge som du skal lægge til side.

Det er sværere at regne ud hvor stort et beløb, som du mangler til rejsen baseret på din aktuelle privatøkonomiske situation. Du bør regne dig frem til dit rådighedsbeløb ved at trække dine samlede udgifter fra dine indtægter. Herefter kan du aflæse dit rådighedsbeløb og derefter udregne hvor meget du kan spare op pr måned, indtil rejsen skal købes.

Det hænder ofte, at folk tager et lån, fordi der pludselig opstår et attraktivt tilbud som er for billigt til at vente. Dette er en af styrkerne ved et lån, idet du hurtig kan have pengene på din konto, hvis din ansøgning godkendes, hvilken den ofte gør, idet du ikke skal stille sikkerhed.

Lige meget om du vælger at spare op og låne dig til det resterende eller låne hele beløbet til et ferietilbud, skal du være opmærksom på, at du i lånets løbetid får en ekstra udgift, indtil lånet er tilbagebetalt. Dette skal du selvfølgelig sørge for, at der er plads til i økonomien.

I næste punkt ser vi nærmere på, hvad du mere præcist skal kigge efter, når du skal sammenligne de forskellige lån med henblik på at finde det bedste lån til privatøkonomi.

2. Løbetid og ÅOP

Vi har nævnt løbetid, idet det er det antal måneder, som du som udgangspunkt har tilbagebetalingen af lånet som en ekstra fast udgift. Du skal derfor så vidt muligt kunne se ud i fremtiden og vurdere, om du har plads til at have denne ekstra udgift i budgettet.

Årlige omkostninger i procent, forkortet; ÅOP, er et super godt tal til at sammenligne lån med, når du skal vælge det bedste lån, idet det er et økonomisk begreb som dækker over renter, gebyrer og andre omkostninger. Du bør derfor kigge efter dette tal.

3. Sammenlign de listede lån

På en online sammenligningstjeneste for lån som Fair-laan.dk indtaster du alder og ønskede beløbsstørrelse, så du kun modtager relevante lån. Fordelen ved at bruge en online sammenligningstjeneste er, at den formidler lån på vegne af mange forskellige låneudbydere, og dermed får du tilbudt en masse forskellige lån.

Når du har gjort dette, sammenligner du lånene og finder det lån som både matcher med din ønskede ferie og privatøkonomi.