Så skal der jazzes: Din børnevenlige guide til Aarhus Jazz Festival

Så skal der jazzes: Din børnevenlige guide til Aarhus Jazz Festival

Skrallebang. Foto: John Jensen

I den kommende weekend og den efterfølgende uge rammer den 30. udgave af Aarhus Jazz Festival i Smilets By med et brag af et program.

Der er lagt op til otte forrygende dage med fantastisk jazzmusik, og igen i år præsenterer jazzfestivalen over 360 koncerter på 42 spillesteder over hele byen, der tilsammen viser stor bredde med koncerter for enhver smag.

LÆS OGSÅ: DOKK1 og Bispetorv jazzer med børnene hele ugen

I programmet er der bestemt også blevet taget hensyn til børnene, som kan opleve jazz både på DOKK1 og på Bispetorv.

Børnejazz på DOKK1 Foto: Aarhus Jazz Festival

Sidste år så Børnejazz på Dokk1  dagens lys, og det blev så stor en succes, at arrangementet gentages i år over to dage, hvor børnene selv har mulighed for at lege med.

Det betyder, at du og ungerne lørdag den 14. juli klokken 10-14 og søndag den 15. juli 10-14 kan  komme forbi DOKK1 og lytte, spille og danse, opleve en tidsrejse gennem jazzens historie, lave jazzperler og se jazzfilm.

Det udførlige program for Børnejazz på DOKK1 kan findes på jazzfest.dk.

Jazz på Bispetorv
Som vanligt vil der også være koncerter for børn i Bispejazz-teltet alle hverdage under jazzfestivalen.

Her kan du og ungerne fra mandag 16. juli til fredag 20. juli klokken 10.30 opleve humoristisk og spraglet musik med Flensborg/Venndt Duo, musikalske eventyr med SKRALLEBANG og afrikanske sange og rytmer med Africaba.

Kalles World Tour Foto: Aarhus Jazz Festival

Kom forbi, når Dea Marie sætter lyd på kendte følelser, eller når Sange Fra Sangskattekisten laver swingende fortolkninger af de gamle børnesange.

Læg også vejen forbi Bispejazz-teltet søndag 15. juli klokken 12, hvor Kalles World Tour slår løs på alt og får musik ud af det.

Den børne/familievenlige del af programmet for Aarhus Jazz Festival finder på jazzfest.dk.

Børnejazzen under Aarhus Jazz Festival er gratis, men nogle af arrangementerne kræver, at du reserverer billet forud for koncerten. Find oplysninger under hver koncert.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.