Præsenteret i dag: Sådan kommer årets U-landskalender til at se ud

Præsenteret i dag: Sådan kommer årets U-landskalender til at se ud

Foto: Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR

Onsdag formiddag blev Børnenes U-landskalender 2018 præsenteret foran næsten 175 elever fra 2. og 3. klasse på Utterslev Skole i København.

Med til at lancere kalenderen var blandt andre H.K.H. Kronprinsesse Mary, udviklingsminister Ulla Tørnæs og Ramasjang-vært Isabel Ndiaye.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Overskud går til hjælpeprojekt
DR og Danida har samarbejdet om Børnenes U-landskalender helt siden 1962.

Hvert år handler U-landskalenderen om et nyt land og et nyt hjælpeprojekt, og hvert år er en ny, folkelig organisation med til at løfte opgaven.

I år går overskuddet fra salget til Dansk Flygtningehjælp og til at hjælpe syriske flygtningebørn i nærområderne Jordan, Libanon og Tyrkiet til at få så tryg og normal en hverdag som muligt med plads til skolegang, fritid og leg.

Foto: Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR

Millioner af syrere er flygtet til Syriens nabolande, og pengene går blandt andet til at lave aktiviteter for dem – for eksempel i form af lektiehjælp og leg.

“Kalenderen viser medmenneskelighed og omsorg over for de mennesker, der ikke har de samme muligheder, som vi har i Danmark. Nogle har måttet forlade alt i huj og hast”, sagde Ulla Tørnæs blandt andet foran de mange børn fra Utterslev Skole.

I forbindelse med lanceringen af Børnenes U-landskalender 2018 er der også åbnet en hjemmeside på www.u-landskalender.dk.

Her er der materiale og opgaver om landet, og ved lanceringen på Utterslev skole præsenterede årets bog til Børnenes U-landskalender, “Månestenen”, som forfatteren Bodil El Jørgensen har skrevet.

  • Sidste år arbejdede 130.000 elever med U-landskalenderens bøger og over 200.000 arbejdede med materialets opgaver, film og digitale værktøjer.
  • 106.000 forældre og børn investerede i Børnenes U-landskalender, og samlet har DR og Danidas kalender siden 1962 genereret et overskud på sammenlagt 188 millioner kroner, der er gået til at skabe bedre forhold for børn i Afrika, Asien og Latinamerika.

Børnenes U-landskalender koster 45 kroner, og den kan blandt andet købes i en lang række dagligvarebutikker og legetøjsbutikker, diverse boghandler og web-butikker samt enkelte pengeinstitutter i den kommende tid.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.