Politik i børnehøjde: Børne- og Ungebyråd konstituerer sig i dag

Politik i børnehøjde: Børne- og Ungebyråd konstituerer sig i dag

Foto: Aarhus Kommune

Det nyvalgte Børne- og Ungebyråd afholder i dag sit første byrådsmøde, hvor de 31 nyvalgte børne- og ungebyrådsmedlemmer og de 9 nyvalgte suppleanter skal konstituere sig.

Til første møde skal ungebyrådet vælge en ungeborgmester og to viceungeborgmestre. De skal det kommende år lede ungebyrådet og være ansigtet udadtil for ungebyrådet.

Det første møde kommer primært til at bestå af præsentationer fra ungeborgmester- og ungeviceborgmesterkandidaterne, som på første møde vælges af ungebyrådets medlemmer.

Rådmand før børn og unge, Thomas Medom, deltager også i mødet og er den, der annoncerer de nye politiske poster, når afstemningen er slit.

Ordblindhed på dagsordenen
På det første møde skal de unge også snakke om og beslutte, hvad det første emne, Børne- og ungebyrådet skal arbejde arbejde med i det kommende år.

Børne- og ungebyrådet kan årligt indsende fire forslag til byrådet i Aarhus kommune, som Rådmanden for Børn og Unge er forpligtet til at tage med videre.

I sidste periode stillede Børne- og ungebyrådet et forslag til byrådet i Aarhus kommune om at øge indsatsen for ordblinde i kommunen.

I det nyligt indgåede budgetforslag er det blevet afsat 4,5 millioner kroner i 2019-20 til at have fokus på dette område.

Valget til Børne- og Ungebyrådet foregik i uge 40. 40 unge fra skoler i Aarhus kommune blev valgt ind, og de sidder nu klar til at repræsentere børns og unges stemme i Aarhus i det kommende år.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.