Bæredygtig vinter: Plastflasker får nyt liv i flyverdragter i føtex og Bilka

Bæredygtig vinter: Plastflasker får nyt liv i flyverdragter i føtex og Bilka

Foto: Salling Group

Brugte plastflasker får nyt liv i sandkassen i stedet for at ende som affald i strandkanten, når føtex’ og Bilkas butikker får nye tekstiler på bøjlerne.

Det oplyser Salling Group, som står bag de to dagligvarebutikker, i en pressemeddelelse.

De to kæder lancerer i denne uge de første produkter, der indeholder polyester af genbrugsmateriale: flyverdragter til familiens mindste og en sportsjakke til de voksne.

Begge er udviklet af mærket VRS, der sælges eksklusivt i føtex og Bilka.

Genbrugt plastik
Normalt fremstilles polyester af råolie, men de nye produkter består helt eller delvist af genbrugt plastik, der smeltes og omdannes til polyesterfibre.

Den genbrugte polyester bidrager derfor til at begrænse to miljøproblemer: den mindsker forbruget af olie og reducerer mængden af plast, der ender som affald.

“Som en af Danmarks største forhandlere af tøj tager vi ansvar for at drive en bæredygtig udvikling, og her kan vi sammen med vores kunder virkelig gøre en stor forskel i hverdagen. Tekstil af genbrugte materialer er en af flere løsninger, der kan sikre, at vi som samfund genbruger mere plastik og undgår, at det ender i naturen. Vi ser frem til i de kommende måneder at introducere flere produkter, som er helt eller delvist produceret at genbrugsplast, siger Mark Nielsen, kædedirektør i Bilka.

Op til 100 procent genbrug
De nye produkter er fremstillet i overensstemmelse med den internationale GRS-standard for genbrug i tekstilproduktion.

I VRS Kids flyverdragten består af 50 procent af metervaren af genbrugspolyester, mens metervaren i jakken fra VRS Sport til voksne er 100 procent genbrugsmateriale.

Produkterne af GRS-polyester er at finde i føtex’ og Bilkas butikker fra uge 37.

 

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.