Guide: Otte kodyle krabbefanger-steder

Guide: Otte kodyle krabbefanger-steder

Foto: Mai Helene Lykke / Kids Aarhus

Sommer = sæson for krabbefangst

Og du behøver faktisk ikke andet end en spand, noget snor, en klemme og et par skiver spegepølse for at blive ægte krabbefanger.

Vi guider dig her til et par gode steder i Aarhus og omegn, hvor der er garanti for et par timers rigtig god underholdning og en kodyl krabbefangst:

To på havnen i Aarhus
Træskibshavnen i Aarhus – og Aarhus Lystbådehavn, er der masser af muligheder for at smide sig på maven på broerne og kaste snøren ud. Du finder træskibshavnen på adressen Fiskerivej 32 og lystbådehavnen på Fiskerivej 8.

Ved Tangkrogen
Marselisborg Lystbådehavn ved Tangkrogen er også kendt for sine gode broer til krabbefiskeri. Og her kan du samtidig nyde en is eller en lækker crepe før eller efter fisketuren. Marselisborg Lystbådehavn ligger på adressen Marselisborg Havnevej 54. 

Ved marinaen
Egå Marina i Egå har også masser af gode broer til krabbefiskeri. På havnen er et rigt liv af sejlere, ligesom du kan besøge restauranter og cafeer før eller efter fisketuren. Find marinaen på adressen Egå Havvej 35-37.

I naturskønne omgivelser
Ajstrup Strand er et hyggeligt camping- og sommerhusområde, som har en skøn strand, der også er lækker og børnevenlig. Find en af bådebroerne og kast jer over krabbefiskeriet. Ajstrup Strand ligger cirka 15 kilometer syd for Aarhus i retning mod Odder. 

Udenfor Aarhus:

Norsminde Havn – har gratis låne-redningsveste

Nappedam Bådelaug – har den sejeste krabbevæddeløbsbane, hvor I kan teste jeres krabbers kunnen

Ebeltoft Skudehavn – har også en krabbevæddeløbsbane, og en hel lille bro, som er tilegnet krabbefangere

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.