Salget af økomad til babyer i vildt boom

Salget af økomad til babyer i vildt boom

Foto: Pixabay

Flere børnefamilier end tidligere vælger at købe økologisk babymad til familiens mindste.

Det skriver Danmarks Naturfredningsforening i sit nyhedsbrev.

Naturfredningsforeningen kan ligeledes fortælle, at salget af økologisk babymad i danske dagligvarebutikker er steget med 74 procent fra 2016 til 2017.

God ide at skifte til øko
Og det er en rigtig god ide at udskifte den konventionelle babymad med økologisk, for på den måde kan forældrene udelukke en stor del af de giftstoffer, som babyer og mindre børn udsættes for i dagligdagen, siger Lisbeth E. Knudsen, der er professor i folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet.

“Barnets organer er dannet ved fødslen, men de er stadig i udvikling. Giftstofferne, som man finder spor af i konventionel mad, eksempelvis frugt og grønt, er mistænkt for at skade hjernen og nervesystemer og kan i sidste ende give nedsat IQ og udviklingsforstyrrelser. Den tidlige periode af barnets liv er altså meget kritisk”, siger Lisbeth E. Knudsen til Danmarks Naturfredningsforening.

Økologi fylder mere
Tallene, som Danmarks Naturfredningsforening benytter i nyheden stammer fra Danmarks Statistik, der netop har offentliggjort de nyeste tal for økologisk dagligvaresalg.

Både salget af økologisk babymad og økologi generelt er steget i 2017, og tallene er en del af en positiv udvikling de seneste år, hvor økologien er blevet mere og mere udbredt i befolkningen.

 

  • Det er blandt andet insektgiften chlorpyrifos, der kan være farligt for børns hjerner. Stoffet er forbudt i Danmark, men findes i importeret konventionel frugt og grønt.
  • For eksempel fandt man rester af insektgiften i 14 ud af 16 familiemedlemmers urin, som Danmarks Naturfredningsforening fik testet sidste år.
Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.