Nyt navn og nye rammer til grundskole i Aarhus

Nyt navn og nye rammer til grundskole i Aarhus

Foto: Pixabay

Fra i dag, mandag 9. oktober, skal vi forældre vænne os til at omtale en af byens skoler på en helt ny måde.

Netværksskolen” er det nye navn til den såkaldte heltidsundervisning (HU Aarhus).

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Det er et tilbud til 14-18-årige, der vurderes at have vanskeligt ved at klare sig igennem uddannelsessystemet.

Godt i gang med job
På skolen får unge mulighed for at tage afgangsprøve i en række fag, så de kan komme godt i gang med job eller uddannelse.

Navneskiftet er også en markering af, at Netværksskolen, efter et par flytninger i de seneste år, har fået en permanent placering på Gl. Lisbjergs Skole på Randersvej 302 i det nordlige Aarhus.

Skolen er netop flyttet ind i nyrenoverede lokaler i Lisbjerg.

Vigtigt tilbud
Skiftet markeres ved en officiel indvielse mandag 9. oktober klokken 13, og det glæder rådmand for børn og unge, Bünyamin Simsek.

”Netværksskolen er et vigtigt tilbud til unge, som det sædvanlige skolesystem passer dårligt til”.

“De unge får et solidt løft til at klare sig selv. Derfor er det er godt for alle, at vi nu har skabt ro om tilbuddet ved at finde en permanent placering.  Det er der grund til at ønske til lykke med,” siger Bünyamin Simsek.

Unge i centrum
Ifølge skoleleder Lone Grosen afspejler skolens nye navn den indsats, der sker omkring hver enkelt af de unge:

”Hos os er den unge i centrum, og skolen er blot en af mange aktører i netværket omkring. Vi har et tæt samarbejde med blandt andet forældre, familie, fritidstilbud og ungdomsuddannelser for at sikre robuste og stabile netværk i de unges liv”.

“Dermed siger navnet noget om vores arbejde med de unge, at det kun er ved en fælles indsats, forståelse og samarbejde med den unge, der gør, at motivationen og muligheder for læring genopdages og genoptages,” siger Lone Grosen.

 

Fakta om Netværksskolen

  • Skolens officielle navn er: Netværksskolen, Heltidsundervisningen, Aarhus
  • Netværksskolen henvender sig til unge i alderen 14-18 år som – grundet personlige, sociale og/eller faglige vanskeligheder vurderes at få vanskeligt ved at klare sig videre i uddannelsessystemet og tilværelsen generelt.
  • Skolens mål er, at alle skal være parate til at komme videre ud i uddannelse eller arbejde, når de har været på skolen.
Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.