Nyt firma lejer legoklodser ud til aarhusianere

Nyt firma lejer legoklodser ud til aarhusianere

Foto: Pixabay Images

Aarhusianske børnefamilier deler legetøj med hinanden takket være nyt dele-startup.

Delekoncepter er populære. Vi deler alt fra biler til bolig og tøj, og nu er tiden også kommet til legetøj. To sønderjyske iværksættere er rykket til Aarhus med det nystartede delekoncept Lej & Leg, der giver de aarhusianske børnefamilier mulighed for at dele LEGO med hinanden.

Konceptet er simpelt. Mod en månedlig betaling har man som online bruger mulighed for at leje op til fire LEGO-sæt fra hjemmesidens sortiment, der spænder over mere end 100 forskellige produkter. Udklædt som LEGO-mænd sørger de to unge stiftere, Mikkel Lex Nissen og Steffan Toftelund Dall, for gratis at hente og bringe de desinficerede og vaskede klodser.

Et bæredygtigt koncept
Iværksætterne har ikke kun øjne for forretningsmulighederne. Bag Lej & Leg-konceptet, der søsattes i efteråret 2014, ligger også tanker om bæredygtighed og social ansvarlighed:

”Der er et bæredygtigt perspektiv i at deles om tingene. Når LEGOs kvalitet er så god, hvorfor så ikke give alle børn muligheden for at få LEGO hele tiden? Også de børn, der ikke har råd til at købe sættene selv?” siger Mikkel Lex Nissen til Aarhus Stiftstidende.

Ambitioner over bæltet
Indtil videre når kontoret på Harald Jensens Plads i den sydlige del af Aarhus kun ud til husstande i Aarhus Kommune, men målet er på sigt at udvide kundespektret, så også hovedstadsfamilierne kan få glæde af Lej & Legs delekoncept:

”Vi vil rigtig gerne slå igennem i Aarhus, hvor vi begge studerer. Aarhus er en fin startbase for projektet. Men målet er at komme til København, hvor vi kan ramme flest familier på mindst område, når vi selv leverer sættene,« siger Mikkel Lex Nissen.

Marie Larsen
Journalist på Kids Aarhus. Det fynske hjerte banker for den jyske hovedstad, som har været hjembyen siden 2010. Bruger størstedelen af tiden på at udforske Aarhus’ ekspanderende kulturliv og at anlægge grønne fingre i kolonihaven. Har en bachelorgrad i tysk sprog, kultur og litteratur og en kandidatgrad i nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet.