Ny skatebane åbner i Aarhus

Ny skatebane åbner i Aarhus

Visualisering: SNE Arkitekter

Den 7. oktober åbner en ny skatebane i Aarhus ved Læssøesgade Skole.

På fredag er der officiel åbning af en ny skatepark i Aarhus, og dermed er det slut med tre års ventetid for byens skatere. Skatebanen er opstået gennem et samarbejde med Læssøesgade Skole og skal også virke som skolegård i undervisningstiden.

“Den nye skaterpark, som vi heldigvis har været med til at udforme, kan både bruges af nybegyndere og øvede skatere. Men når parken bliver færdig, lægger den også op til at forskellige stil-arter kan skate her. I bowlen kører man mere »loose«, på de bløde, organiske former. Andre steder, der hvor de arbejder nu, er elementerne mere kantede, som indbyder til hop og tricks. Det appellerer mere til street-skatere som mig,” siger Jonas Brincher, formand for Aarhus Skatescene, til Aarhus Stiftstidende.

Et nyt samlingspunkt i Aarhus
Der er dog mere til området end blot skating. De eksisterende parkourfaciliteter beholdes på området, men er nu at finde på den anden side af skolegården, mens der i den modsatte ende af skolegården kan findes et nyt grønt område som kan benyttes til andre friluftsaktiviteter. Jonas Brincher har store forventninger til parkens brug.

“Den nye skatepark giver os et fælles samlingssted, som vi havde engang. I fremtiden tror jeg den nye skaterpark, kan være rammen for både den daglige aktiviteter for skolebørnene, men at området også kan bruges til at vi kan lave konkurrencer og events. Der er et stort, flot, synligt sted, hvor skateboarding kan få lov at leve og udvikle sig. Jeg er sikker på, at parken bliver et sted der tiltrækker de bedste skatere fra hele landet.” siger han til avisen.