Ny børnelitteraturfestival i Aarhus er klar med det trykte program 

Ny børnelitteraturfestival i Aarhus er klar med det trykte program 

Illustration: Albus

Lav din egen Vitello-film, tag til Monstershow og Poetry Slam, skriv en lydhistorie, lær nyt i Børnelab, se forfatterinterviews og tag på byvandring med forfatteren Gunvor Bjerre Krejbjerg.

Dette er bare et minimalt udpluk af det voluminøse program, der er til Aarhus nye børnelitteraturfestival, Albus, som har premiere i dagene fra 1. til 4. november.

Størstedelen af arrangementerne foregår på DOKK1.

Inspiration til at læse
Under festivalen kommer det til at vrimle med børnebogsforfattere, forlag og illustratorer i Aarhus – alle med en ambition om, at give alle børn inspiration til at læse.

Og, ikke mindst, at give alle børn og unge, uanset baggrund og forudsætninger, mulighed for at få gode, fælles oplevelser i selskab med børnelitteratur.

”Evnen og lysten til at læse åbner en verden af muligheder og oplevelser. Jeg glæder mig til, at Aarhus nu får sin egen internationale børnelitteraturfestival. Den skal give endnu flere børn og unge lyst til at læse, ” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad. 

Hay-festivalen sidste år blev startskuddet til Albus, som bliver Aarhus helt egen børnelitteraturfestival. Foto: Mai Lykke / Kids Aarhus

Skægge oplevelser
Ambitionen er at skabe en fire dages festival, der giver børn og unge, uanset baggrund og forudsætninger, mulighed for gode, fælles oplevelser i selskab med børnelitteratur.

At give alle børn inspiration til at læse.

Festivalen er et samarbejde mellem to afdelinger i Aarhus Kommune, nemlig Kultur og Borgerservice og Børn og Unge og er forankret i Aarhus Bibliotekerne. 

”God børnelitteratur er en ikke bare en genvej til at finde læseglæde og læselyst, men også til skægge, skøre og rørende oplevelser. Litteraturfestivalen er i tråd med vores ambitioner i Aarhus om at skabe stærke læsere allerede fra de tidlige år og om at fastholde læselysten senere i livet. Heldigvis er der masser af god litteratur derude, og jeg er sikker på, at festivalen vil pirre nysgerrigheden,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge. 

  • Programmet for festivalen ligger klar online her, ligesom det kan afhentes i trykt udgave på alle byens biblioteker.
  • Festivalen er for alle, der elsker litteratur for børn og unge – og programmet er målrettet både skoler, fagpersoner, familier og unge.
  • Alt er gratis, men flere aktiviteter kræver billet. 
Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.