Efter sidste års succes: Kathe laver nye kreative julekalendere til børn

Efter sidste års succes: Kathe laver nye kreative julekalendere til børn

Foto: Nisseværkstedets Julekalender

Efter sidste års succes med den totalt udsolgte julekalender “Nissepigens julebal” er iværksætter og nisse-mor Kathe Sørensen nu klar med en julekalender for 2018.

“Det var virkelig fedt at mærke, hvordan andre kunne følge min idé og rigtig gerne vil det kreative samvær med deres børn. Samtidig var det en stor fornøjelse at få tilbagemeldinger fra familierne om, hvor mange hyggestunder, de havde haft omkring kalenderen. Det var nogle rigtig fine nisser der blev lavet. Lige til at blive stolt af”, siger Kathe Sørensen.

LÆS OGSÅ: Aarhus-mor laver julekalender med fokus på krea og samvær

I år hedder kalenderen “Nisseværkstedets julekalender“.

Konceptet er det samme: en nisse skal fremstilles ud fra små, kreative opgaver.

Alt i kalenderen er håndlavet og hjemmelavet.

“I år er historien, at en nisse er blevet glemt på nisseværkstedet og har brug for hjælp til at blive lavet færdig inden juleaften. Julekalenderen består af 24 breve som værkstedsnisserne angiveligt sender, sammen med de materialer der skal bruges”, fortæller Kathe Sørensen, som producerer kalenderne hjemme fra privaten i Aarhus.

Foto: Nisseværkstedets Julekalender

Nyheder i årets kalender
Som noget nyt kan man i år følge siden på facebook eller Instagram og, i løbet af november og december, få daglige ideer til hvad nissen/nisser kan lave af løjer og drilleri i hjemmet

“Jeg håber, de børn og familier der køber Nisseværkstedets julekalender kommer til at opleve en masse hyggelige stunder i december. Og måske lære et par nye krea-tricks som for eksempel, hvordan man laver en kvast på en gaffel”.

“Jeg håber de vil lege, være kreativ med de materialer der er kalenderen og skabe sit eget udtryk. Og så kan jeg godt lide tanken om at julekalenderen, og den nisse der bliver fremstillet, måske kommer til indgå i nye juletraditioner i familien. Og så håber jeg selvfølgelig kalenderen vil sprede en masse julehumør”, siger Kathe Sørensen.

Kreativitet og samvær
Kathe Sørensen kæmpede som mange andre forældre med at lave en spændende og iderig pakkekalender til sine børn.

“Men ligesom så mange andre erfarende jeg hurtigt, at den daglige gave fluks røg lige ned i dybet i legetøjskassen, hvor alt det andet smålegetøj lå. Ud af dette opstod ambitionen om at lave en julekalender, hvor omdrejningspunktet var kreativitet, hyggelige samvær og give mine børn en oplevelse af at skabe noget der har værdi, der strækker sig længere ud over julemåneden”, fortæller Kathe Sørensen.

  • Julekalenderen henvender sig til børn fra 4 år, sammen med en ældre søskende eller voksen, og op til 8-9 år. Kalenderen koster 475 kroner, plus evt. porto, og kan købes allerede nu via Nisseværkstedets Facebook-side.
  • Kalenderen henvender sig i år mere til både drenge og piger, end sidste år. Nissen har for eksempel ikke et køn på forhånd. Det er op til barnet at bestemme, om det er en drengenisse eller pigenisse.
  • Kalenderen laves i begrænset antal. Se mere på Nisseværkstedets Facebook eller Instagram profil @nissevaerkstedetsjulekalender
Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.